23/02/2016 13:20:53 - 23/02/2016 13:20:53 - 10840 Okunma

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna giden Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Türk halklarının önderleriyle bir araya geldi.

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Üniversitemiz Fen-Edebiyat  Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğretim üyesi ve Yunus Emre Enstitüsü “Türkoloji Projesi” kapsamında Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Bülent Hünerli’nin de içerisinde bulunduğu bir Gagauz heyetini de kabul etti. Ziyarette, öğretim üyemiz Hünerli tarafından “Ukrayna Gagauzlarının Dilsel ve Folklorik Malzemesi” hakkında kısa bir sunum yapılmıştır. Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çekilmiştir.

Ziyaret Ukrayna Gagauz KLU