Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/03/2016 12:07:46 - 04/03/2016 12:07:46 - 10324 Okunma

Kırklareli’nde, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan ve suçtan mağdur olan kişilerin topluma yeniden entegrasyonunun sağlanması için “Kırklar Huzurlu Yaşam Protokolü”, il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm belediyelerin katılımlarıyla imzalandı.

Kırklareli İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen, ‘Kırklar Huzurlu Yaşam Protokolü’ imza törenine; Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Baş Kontrolleri Fuat Şen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ayşen Kösegil Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday başta olmak üzere kamu kurumlarının il müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Adalet Bakanlığı Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, 45 kamu kurum ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan 143 gönüllünün, onur ve gururuna dokunmadan içten bir el uzatılması, toplum tarafından kabul gördüklerinin hissettirilmesi ve ‘rol model’ etkisiyle kişilerde davranış değişikliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan “Kırklar Huzurlu Yaşam Protokolü” imzalandı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, 45 kurumla birlikte hareket ettiklerini ve projeyi şekillendirdiklerini söyleyerek şunları dile getirdi: “Pakistanlı ünlü bir yazarın güzel bir sözü var, ‘Ne zulüm, ne merhamet, yalnızca adalet’ diyor. Esas olan adalet, bunun farkındayız. Bizim mesleğimizde yalnızca adalet gerekiyor. Bir insanı kurtarmak, bütün insanlığı kurtarmaktır. Ne yazık ki, muhatap olduğumuz, üzerinde durduğumuz, çalıştığımız insanlarımız ceza infaz kurumlarına girmiş, orada belirli bir süre kalmış daha sonra tahliye olmuş veya bir şekilde suçun mağduru olmuş, suçtan zarar görmüş insanlardır. Bu insanlarla baş etmek, mücadele etmek sanıldığı kadar kolay olmuyor. Projede iki ana hedef grubu var. Birincisi suçun mağduru, suçtan zarar görmüş insanlarımız, ikincisi de bir şekilde ceza infaz kurumlarına düşmüş, cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olmuş ve denetimli serbestliğe tabii tutulmuş yükümlü tabir ettiğimiz hükümlü arkadaşlarımız olacak. Eksiğimiz olabilir, bu noktada kesinlikle sizlerden eleştiri ve fikir bekliyoruz.”

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Baş Kontrolleri Fuat Şen ise, ceza infazda yaşamın çok zor olduğunu söyledi. Baş Kontrolleri Şen; “Cezaevindeki insanların topluma kazandırılması en büyük gayemiz. Bir hükümlünün talebini yerine getirmek zorlukları yenmek için birlikte hareket edeceğiz. Kırklareli’nde böyle bir projede yer almaktan son derece mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise, günümüz toplumunun şiddet toplumu olarak görülmeye başlandığını belirterek, şöyle konuştu: “Günümüzde suç işlemek daha yaygın hale geldi. Bu proje ile gayemiz insanları suç işlemekten vazgeçirmektir. Dolayısıyla bizler; sorumluluğu üstlenen insanlar olarak, toplumumuzun bu haline seyirci kalmayacağız. El birliği ile ülkemiz ve toplum için gereken faydayı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 “Kırklar Huzurlu Yaşam Protokolü” (HUYAP), imza töreni protokol metninin imzalanmasının ardından sona erdi.

“Kırklar Huzurlu Yaşam Protokolü” (HUYAP)

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.