Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/03/2016 17:08:42 - 11/03/2016 17:08:42 - 10125 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, 26 Şubat 2016 tarihinde Yunanistan’a bir gezi düzenleyerek Gümülcine ve İskeçe kentlerinde üniversiteye hazırlanan soydaş öğrencilere hitap etti.

İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliğinde düzenlenen seminerlerde üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, slayt eşliğinde Üniversitemizin ve İlimizin tanıtımını yaptı, öğrencilerin Üniversitemizle ilgili merak ettiği konulardaki soruları cevaplandırdı.

Üniversitemizin; bölümleri, uluslararası öğrenci kontenjanları, öğrenci kabulünün nasıl yapıldığı ve kabul şartları ile uluslararası öğrencilere sunduğu imkanlar hakkında da bilgiler paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç, Kırklareli Üniversitesi’nin son yıllarda Batı Trakya’da yaşayan öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğuna dikkat çekti. Aykaç, şöyle konuştu: “Kırklareli Üniversitesi olarak Balkanlara büyük önem gösteriyoruz. Batı Trakya’dan daha fazla öğrencinin Kırklareli Üniversitesi’ne kayıt yaptırmasını teşvik ediyoruz. Üniversitemizi tercih etmeniz durumunda sizlere her türlü yardımı sağlayacağız. Bunun için de gerekli çalışmaları yaptık.”

Tanıtımın ardından Rektörümüz Aykaç, “Ekonomi, İnsan ve Uluslararası İlişkiler” başlıklı bir konferans verdi.

Etkinliklere; Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Başkonsolos Yardımcısı Osman Şahin, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin ve soydaş öğrenciler katıldı.

 

Batı Trakya Kırklareli Üniversitesi Tanıtımı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.