18/03/2016 11:15:24 - 18/03/2016 11:15:24 - 5738 Okunma

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak ve bayrağımızın dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde kazanılan eşsiz bir zaferdir. Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu zafer; milletine bağlılık, özgürlük, vatan aşkı ve büyük millet olmanın şuuru ile kazanılmıştır. Kahraman ordumuzun ve milletimizin, yurt savunması uğruna canlarını vermekten çekinmediği bu zafer, Türk Ordusu’nun ve Milleti’nin egemenlik ve bağımsızlık yolunda gösterdiği azim ve kararlılığının bir eseridir.

Bu duygularla, "Çanakkale Zaferi"nin 101. yıldönümünü kutluyor; aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Mustafa Aykaç                                                                                                                             Kırklareli Üniversitesi Rektörü

çanakkale 18 mart mesaj