Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/03/2016 12:59:16 - 18/03/2016 12:59:16 - 9634 Okunma

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” törenine; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri personel, şehit yakınları, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Yüce; Çanakkale Zaferi’nin tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanı olduğunu söyledi.

Müdür Yüce; “İmkânsızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inançla mücadele eden milletimiz, kazanılan zaferle hem milli tarihimizi hem de dünya tarihini yeniden şekillendirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle '18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümünde canlarını milletimizin kurtuluşu için feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Program, Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ile sona erdi.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü”

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.