23/03/2016 10:38:20 - 23/03/2016 10:38:20 - 7240 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş, Makedonya-Kalkandelen “Kalkan Derneği”nde “Bir Devrin Battığı Yer Çanakkale” konulu bir konferans verdi.

17 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen ve Kalkandelen’deki Türkçe eğitim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Yrd. Doç. Dr. Karakuş, Çanakkale Savaşı’nın nedenlerini, sonuçlarını ve günümüze verdiği mesajları, yaşanmış olaylar üzerinden Balkanlar’dan Çanakkale’ye katılan şehit ve gazilerden de örnekler vererek anlattı.

Özellikle Balkanlar’dan Çanakkale’ye katılan şehit ve gazilerden verilen örneklerin dikkat çektiği konferanstan sonra, Kalkan Derneği Başkanı Cengiz Destan, Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş’a teşekkür belgesi takdim etti. Destan, konferansta verilen bilgilerin birçoğunun, öğrencilerin ilk defa duyduğu bilgiler olduğunu belirterek benzer faydalı programların daha çok düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Konferans