Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/03/2016 13:13:50 - 23/03/2016 13:13:50 - 14841 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi, her yıl düzenlenen kariyer günlerinde Fakülte ile turizm sektörü arasında güçlü bağlar oluşturmak ve öğrencilerin mezun olduktan sonra kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla sektörün önde gelen işletmelerini öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Bu işletmeler arasında 4-5 yıldıza sahip otel işletmeleri, konaklama alanında özel sınıflamaya sahip butik oteller, A sınıfı seyahat acenteleri ve tur operatörleri yer alıyor. İşletmeler hem çalışma alanları hakkında öğrencilere bilgiler sunuyor, hem de staj ve iş görüşmeleri yaparak öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı oluyor.

Kariyer Günleri etkinlik haftası boyunca öğrenciler çok sayıda turizm işletmesine özgeçmiş doldurarak ve işletmelerin insan kaynakları yöneticileri, departman müdürleri ve genel müdürleri ile mülakatlar gerçekleştirerek ayrı bir deneyim de elde ediyor.

İşletmelerin bazıları Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi’ni önemli bir kale ya da ikinci evleri olarak gördüklerini ve bu Fakültenin öğrencilerine ayrıcalıklı davranarak iş ve staj görüşmesi yapmaya geldiklerini belirtirken, diğer bazı işletmeler ise öğrencilerin gelecek vadettiğini dile getirdiler.

22 Mart 2016 tarihinde Fakültede ağırlanan Elit World Otellerini temsilcisi Eğitim ve Kalite Müdürü Semin Şakir otellerinin tanıtımını yaparak öğrencilere insan kaynaklarının işleyişi hakkında bilgi verdi. Üniversitemiz öğrencilerinin otellerini tercih ettiklerinde onları nasıl bir kariyer gelişiminin beklediğini anlatarak otellerinin insana değer veren önemli taraflarını sıraladı. İnsan Kaynakları Müdürü Tanem Güler Er ve  İnsan Kaynakları Şefi İrem Ayeser Alışık ise öğrencilerle mülakatlar gerçekleştirdiler. 

Anı Tur Seyahat Acentası yetkilileri öğrencilerimize genel bir seminer verdikten sonra seyahat acenteciliği ve tur operatörlüğü alanında ilerlemek isteyen öğrencilerle tek tek mülakat yaptılar.

Arcadia Vineyards Bakucha Otel İşletme Sahibi Zeynep Arca Şallıel ise otellerinin farklı konseptlerinden bahsederek öğrencilerin sadece kitle turizminde değil farklı turizm türleri içerisinde de yer alarak çalışabileceklerini dile getirdi. Böylece öğrencilerin sektörel çeşitlilik hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Pamukkale-Nişikli Turizm ve Ulaştırma İşletmesi, özellikle A sınıfı seyahat acentesi kimliği ile öğrencilerle bir araya geldi. Yunanistan’dan gelen iki uluslararası öğrencimize iş ve staj imkanı tanıyarak onların Yunanca ve Türkçe biliyor olmalarından dolayı yurt dışı tur operasyonlarında çalışabilmeleri ile ilgi öğrencilerimizle mülakat gerçekleştirdi. Pamukkale Turizmin çeşitli ikramlarıyla kariyer günleri etkinliği gün boyu renkli bir şekilde devam etti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Akhisar, yoğun mesailerine rağmen vakit ayırıp kariyer etkinliğine katılım gösteren işletme temsilcilerine teşekkür etti. 

turizm kariyer klü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.