Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/03/2016 13:46:24 - 23/03/2016 13:46:24 - 9187 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından "Doğal Gaz Çevrim Santralı Çevresel Boyutları, İnşaat Sahasındaki Çevre ve İş Güvenliği Önlemleri ve Yenileme Projesinin Çevresel Artıları, İş Güvenliği Mühendislerinin Çalışma Alanları” konulu seminer verildi.

 

 

Kayalı kampüsü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere akademik idari ve personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Kombine çevrim santrallerinin çalışma prensiplerinde kombine çevrim santralleri gaz türbinleri ve buhar türbinlerinin birleştirilmiş şeklinde olduğunu belirten LİMAK HEAŞ İnşaat ve Çevre Mühendisi Gözde Açıkalın, Santralde elektrik gaz türbinlerinin yanma odasında yakılan doğal gazın ısı enerjisinin türbin kanatlarında kinetik enerjiye dönüştürülmesiyle üretildiğini ifade etti.

 

 

Üretim blokları birbirinden bağımsız olarak çalıştığını dile getiren Mühendis Açıkalın şunları kaydetti: “Farklı iki aşamada gerçekleştirilen elektrik üretiminde kompresörde sıkıştırılan hava ile karışan doğal gaz, gaz türbini yanma odalarında yanarak, gaz türbini ile aynı şaft üzerinde bulunan jeneratörünü çevirerek elektrik üretmektedir. Sıcak egzoz gazlarının ısı enerjisi ile atık ısı kazanı içinde bulunan suyun buharlaşması sağlanmaktadır. Yüksek ve alçak basınçlarda elde edilen su buharı, buhar türbini kanatlarının dönmesini sağlamakta ve böylece 2. aşamada elektrik üretilmektedir.”

 

 

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerine Seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.