Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/03/2016 17:00:59 - 23/03/2016 17:00:59 - 8950 Okunma

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Neden Sigorta Sektörü?” başlıklı konferans düzenlendi.

İ.İ.B.F. 4 Nolu Salonda gerçekleştirilen konferansa; akademik personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katılırken, Şeker Sigorta Eski Genel Müdürü Hilmi Acınan ise konuşmacı olarak yer aldı.

Sigortacılık sektörüne ilişkin genel bilgiler veren Müdür Acınan; 2013 yılı itibariyle sektörde 61 sigorta ve emeklilik, 1’i reasürans olmak üzere toplam 62 şirket olduğunu ve bunlardan 37’si hayat dışı, 6’sı hayat, 18’i hayat ve emeklilik branşında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Sigortacılık sektöründe belirlenen amaç ve hedefler çerçevesinde yapılması planlanan faaliyet ve projelerden bahseden Müdür Acınan şunları dile getirdi: “Sigortalı ve hak sahiplerinin korunması ve sigorta bilincini oluşturmak, sigortacılık mevzuatını ve uygulamalarını iyileştirilmek, afet hasarlarının sigorta ile finansmanı yöntemlerini uygulamak, özel emeklilik sistemlerini geliştirmek, hayat ve sağlık sigortalarının geliştirilmesi ve sermaye yeterliliği ile risk ölçümü yöntemlerinin daha düzenli ve işler hale getirmek için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.”

Konferans, Şeker Sigorta Eski Genel Müdürü Hilmi Acınan’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi. 

İ.İ.B.F. Tarafından “Neden Sigorta Sektörü?” Başlıklı Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.