Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/03/2016 10:38:03 - 24/03/2016 10:38:03 - 18516 Okunma

Üniversitemiz Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, düzenlediği kariyer etkinliğinde ileri mühendislik hizmetleri veren bir firma olan FİGES A.Ş’yi Üniversitemiz akademisyen ve öğrencileriyle buluşturdu.

Enerji teknolojileri ve mühendislikte MATLAB ve Simulink kullanımının uygulamalarla gösterilerek, MATLAB ve Simulink’ten nasıl yararlanılacağının öğretildiği seminerde ilk olarak FİGES Satış Sorumlusu ve Fizik Mühendisi İrem Ünlü, slayt eşliğinde FİGES firmasının tanıtımını yaptı.

FİGES’in, 1990 yılında Dr. Tarık Öğüt tarafından kurulmuş, ileri mühendislik çözümleri sunan bir mühendislik şirketi olduğunu belirten Fizik Mühendisi İrem Ünlü; “İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ve Bursa'da ofislerimiz bulunuyor. 20 yılı aşkın kanıtlanmış tecrübemiz ve yüzde 100 yerli sermaye ile başta Savunma ve Havacılık Sanayi, Otomotiv, Makine Sanayi ve Beyaz Eşya sektörlerine destek sağlıyoruz. Ülkemizde Ar-Ge çalışmaları yapılan neredeyse tüm sektörlerde referans sahibidir.

FİGES olarak ulusal ve uluslararası firmaların Ar-Ge ve Ür-Ge bölümlerine ileri mühendislik ve proje hizmetleri vermekteyiz. Ayrıca Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarında kullanılan yazılım ve donanım ürünlerinin pazarlama ve satış hizmetlerini de sunuyoruz. Temel iş kollarımız özetle, ileri mühendislik hizmetleri, danışmanlık, mühendislik eğitim hizmetleri ve yazılım-donanım satışı şeklindedir” diye konuştu.

Dünyanın önde gelen sonlu elemanlar yazılımı ANSYS'in temsilciliğini kuruluşundan bu yana yürütmekte olduklarını da sözlerine ekleyen Ünlü; “MATLAB ve Simulink'in Türkiye'deki distribütörlüğünü 2001 yılından bu yana sürdürdüklerini kaydetti. Firmanın sunduğu hizmetlere de değinen Ünlü, “Mekanik Tasarım ve Prototip Üretimi, Anahtar Teslimi Mekatronik Sistem Tasarımı ve Üretimi (Test ve HIL sistemleri), Sonlu Elemanlar Analizleri (statik yapısal analizler; yorulma, titreşim, patlama, düşme, devrilme, çarpma benzetimleri; ısıl analizler; akışkanlar dinamiği analizleri; elektromanyetik analizler ve akustik analizler), Model Tabanlı Sistem Simülasyonları ve Müşteriye Özel Teknik Yazılım Geliştirilmesi alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Toplamda 100 kişi civarında çalışanımız, %10’u doktoralı, %60’ı ise yüksek lisanslı yetmiş beş mühendisten oluşan kadromuz bulunmaktadır” dedi. 

Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Gökhan Gökay gerçekleştirdiği eğitim sunumunda ‘Enerji Teknolojileri ve Mühendislikte MATLAB ve Simulink Kullanımı’nı uygulamalardan örnekler vererek anlattı. Sunumuna MATLAB’ın tanımını yaparak başlayan Gökhan Gökay, MATLAB’ın nümerik hesaplama, grafiksel veri gösterimi ve programlamayı içeren teknik ve bilimsel hesaplamalar için yazılmış yüksek performansa sahip bir yazılım olduğunu söyledi.

MATLAB yazılımını öğrenmenin mezun olduktan sonra öğrencilere önemli artılar katacağına dikkat çeken Gökay, konuşmasına şöyle devam etti: “MATLAB, çok gelişmiş bir hesap makinesidir ve seçilen her şeyi hafızada tutar. MATLAB, bir program dili değildir. Çeşitli hesap ve data hesaplamaları yapabiliyoruz. Çeşitli matematik operasyonları vardır. Bu yazılımı araştırma kurumları ile endüstriyel işletmeler kullanmaktadır. Otomotiv, elektronik, bilgisayar, endüstriyel otomasyon ve finansal servisler alanlarında sık kullanılmaktadır. Kontrol ve dizaynda kullanılmaktadır. Ford ve Mercedes gibi otomotiv üreticileri; Turkcell ve Vodafone gibi GSM operatörleri bu programdan ziyadesiyle faydalanmaktadır.”

Kayalı Yerleşkesi II. Merkezi Derslikler Binası 1 Nolu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun’un Fizik Mühendisi İrem Ünlü ve Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Gökhan Gökay’a günün anısına belge takdim etmesiyle sona erdi.

MATLAB Simulink Klü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.