Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/03/2016 05:28:55 - 29/03/2016 05:28:55 - 19908 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde Kayalı Kampüsümüzde düzenlenen fidan dikim töreninde; 300 adet 2 yaşında sedir, 30 adet boylu çınar ve 30 adet de boylu sedir fidanı toprakla buluştu.  

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Gider, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İstanbul Orman İşletme Bölge Müdürü Zekeriya Mere, İl Jandarma Komutanı J. Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Şengörür, Genel Sekreterimiz Ergün Erbay, Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Temennimiz Kampüsümüzün, Yeşillikler İçerisinde, Ormanlar İçerisinde Bir Yer Haline Gelmesidir

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç; Ünversitemizin bir çok yönden geleceğe doğru güçlü bir üniversite olarak yönelmesi ve ilerlemesi noktasında yürüttükleri çalışmalardan bir tanesinin de dikilen fidanlarla birlikte yeşil alanların arttırılması olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mustafa Aykaç şöyle konuştu: “Kışın bahara döndüğü güzel bir gündeyiz. Üniversitemizi Kayalı Yerleşkesinde faaliyete geçirmekle ilgili çalışmalara başladığımızda ilk olarak düşündüğümüz şey, kampüs alanının gelecekte yeşillik ve ormanlar içerisinde bir yer  haline gelmesiydi. Bu anlayışla ilk günden beri fiziki yapılanmayla birlikte fidan dikmeye ve yeşil alanlar oluşturmaya büyük önem verdik. Bundan sonra da aynı önemi göstermeye devam edeceğiz. Temennimiz kampüsümüzün, yeşillikler içerisinde, ormanlar içerisinde bir yer haline gelmesidir. Öğrencilerimiz gelecekte, tabiatla içi içe bulunan bu güzel ortamda her yönüyle kaliteli bir eğitimi almaya devam edecekler ve kendilerini geleceğe hazırlayacaklar.”

Öğrencilere çok önem verdiklerini de belirten Prof. Dr. Aykaç; “Öğrencilerimizi seviyoruz. Onlarla her an el ele, omuz omuza, gönül günüle bulunuyoruz. Üniversite olarak öğretim üyesi meslektaşlarımızın her biri öğrencilerimizi gerçekten bağrına basmakta ve onlarla yakından ilgilenmektedir.

Genç Öğrenci Kardeşlerimizle Birlikte Geleceği Hedefliyoruz

Biz, insanlar üç gün içerisinde yaşıyoruz, ‘dün’, ‘bugün’ ve ‘gelecek’. Kırklareli Üniversitesi olarak biz, ‘bugün’ü gelecek için yaşıyoruz. Genç öğrenci kardeşlerimizle birlikte geleceği hedefliyoruz. Bugün’e çok önem veriyoruz; çünkü geleceğe nesiller hazırlıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları bu genç öğrenci kardeşlerimiz arasından çıkacaktır ve onlar güzel Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek kalkındıracaklardır. Ben, kampüsümüzün ağaçlandırılmasında başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Sayın Valimiz Esengül Civelek’e, Sayın Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’a, Orman İşletme Bölge Müdürümüz Sayın Zekeriya Mere’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Gelecek Nesillere Yaşanabilir Bir Dünya ve Yaşanabilir Bir Çevre Bırakmak, Sorumluluğumuzdur

Kırklareli Valisi Esengül Civelek de; “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak, sorumluluğumuzdur. Ormanlar Dünya yaşamının en değerli doğal kaynaklarıdır. Son yıllarda ormanlarımızın ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan önemi toplum tarafından çok iyi bir şekilde anlaşılmaktadır. Toplumda bu konuda bilinç oluşmuştur. Beklentiler ve taleplerde de artış gözlenmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaçlandırma seferberliğini, ağaçlandırma hamlesini gerçekleştirmekte, orman alanlarının iyileştirilmesi, genişletilmesi ve geliştirilmesi ile gelir getirici ağaçlandırma faaliyetlerini yürütmekte, ülkemiz orman alanları korunup arttırılmaktadır ” şeklinde konuştu.

2023 Yılına Kadar 7 Milyar Fidan Ülkemiz Sathında Dikilecek

“2002 yılından günümüze kadar geçen 14 yıllık sürede 3,5 milyar fidan dikmemin mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, da “Benim önemsediğim konulardan bir tanesi de 2002’den bu yana dikilen 3.5 milyar fidanın yanında bu yıl hedefi konulan ve 2023 yılını hedefleyen dünyadaki her insan için 1 fidanın Ülkemizde dikilmesi kampanyasıdır. Kampanya ile birlikte 2023 yılına kadar 7 milyar fidan Ülkemiz sathında dikilecek” dedi.

Doğayı Korumak Zorundayız

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2012 yılından beri sürdürmekte olduğu suyun, toprağın ve ormanlık alanların korunup geliştirilmesine yönelik Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında ayrıntılı bilgiler de veren Minsolmaz, ‘koruma ve kullanma dengesi’ne dikkat çekti. Minsolmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Doğayı korumak zorundayız. Fakat sadece ‘koruma’ esasına göre ‘kullanma’yı dışlayan bir anlayış sürdürülebilir olmuyor. Sadece ‘kullanma’ esasına göre kurulmuş olan bir anlayış da doğayı yok ediyor. Dolayısıyla dünyada evrensel mühendislik esaslarına göre ‘koruma ve kullanma dengesi’nin tesis edildiği bir yaklaşımla hem Ülkemizi geliştirebiliriz, hem kaynaklarımızı etkin olarak kullanabiliriz, hem de ‘koruma’yı sağlayabiliriz. Ben, bugün burada yapılan çalışmayı ‘koruma’ bakımından çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

150 Bin Fidan ile Yemyeşil Bir Kampüs Alanı Meydana Getirilecek

İstanbul Orman İşletme Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise Üniversitemiz Kampüsü içerisinde son 5 yılda 30 bin fidanın toprakla buluşturulduğuna dikkat çekerek Sayın Rektörümüzün hedeflediği toplamda 150 bin fidan ile yemyeşil bir kampüs alanının meydana getirileceğini ifade etti. 

Orman teşkilatı olarak Kırklareli’nde yürütülen çalışmalara da değinen Zekeriya Mere, 253 bin hektar ormanıyla Kırklareli’nin bir orman şehri olduğunu vurguladı. Mere; “Kırklareli, %40 civarında ormanlarla kaplı ve orman zengini bir ilimiz. Orman teşkilatı olarak Kırklareli’nde dört ayrı birim olarak görev yapıyoruz. Bu birimlerimiz, 50 yıldır hizmet veren köklü birimlerimizdir. Son 6 yılda Kırklareli ilimizde 12 milyon 404 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yılda 2 milyon fidanı Kırklareli ilimize dikmekteyiz. Ormancılık açısından Kırklareli’nin bir başka fonksiyonu daha var. İlimizde yıllık 4 milyon fidan üretimi yapıyoruz. Bu fidanları hem Kırklareli’nde hem de komşu illerde, Marmara Bölgesinde ve hatta İç Anadolu Bölgesinde kullanmaktayız. İlimizin böyle de bir aktivitesi var” dedi.

Gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından, Vali Civelek ve beraberindekiler fidan dikim alanında sedir ve çınar fidanları dikti. 

fidan dikme töreni klü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.