Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/03/2016 11:04:08 - 30/03/2016 11:04:08 - 8710 Okunma

Üniversitemiz Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Ahmet Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 52’ncisi düzenlenen Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 28 Mart 2016 Pazartesi günü Milli Kütüphane’de gerçekleştirilen Uluslararası katılımlı “Balkan Ülkelerinin Ortak Hafızası: Kütüphaneler” başlıklı panele davetli konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Macit’in yaptığı panelin diğer konuşmacıları ise; Saraybosna Gazi Hüsrevbey Kütüphanesi Müdürü Osman Lavic ve Bosna Hersek’in önemli şarkiyat araştırmacılarından Lejla Gazic olmuştur.

Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’ın açılış konuşmalarının ardından başlayan panelde Ahmet Altay “Türkiye ve Bulgaristan’ın Ortak Kültür Mirası Olarak Bulgaristan’da Bulunan Kütüphaneler” başlıklı bir sunum yaptı. Altay, sunumunda Bulgaristan’da bulunan manastır kütüphaneleri, vakıf kütüphaneleri, Chitalishte Kütüphaneleri ve Bulgaristan Aziz Kiril Methodius Ulusal Kütüphanesini ortak kültür mirası perspektifinde ele alarak bu kütüphaneler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca Kırklareli Üniversitesi’nin balkanlarda gerçekleştirdiği kültürel çalışma ve faaliyetler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Panel, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun panelistlere günün anısına teşekkür belgeleri ve hediyelerini takdim etmesi ile sona erdi. 

kütüphaneler haftası

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.