Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
31/03/2016 11:35:50 - 31/03/2016 11:35:50 - 10885 Okunma

Üniversitemiz ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında bağımlılıklarla etkin mücadele adına işbirliği protokolü imzalandı. Genç neslin önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenmesi kapsamında yapılan işbirliği; üniversite öğrencilerinin tütün, alkol, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına karşı bilinçlendirilmesini hedefliyor.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen törende işbirliği protokolünün imzaları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Vekili Mehmet Akif Seylan tarafından atıldı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, törende bir konuşma yaparak Yeşilay’ın insanlığı kucaklayan, insanlara faydalı olmayı amaçlayan Ülkemizin köklü kurumlarından biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aykaç, insanların iradesini engelleyen, serbest iradesine ket vuran ve onları tehdit eden kötü alışkanlıkların bulunduğuna dikkat çekerek; “Bu kötü alışkanlıklarla mücadele etmeliyiz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Onları kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik faaliyetlere daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor. Üniversite olarak biz bunun bilincindeyiz. Yeşilay, bu mücadeleyi sürdüren kahraman kuruluşlarımızdan biridir. Yeşilay ile zaten bu faaliyetleri öteden beri gerçekleştiriyoruz. İşbirliği yaparak bu faaliyetlerimizi daha da arttıracağız. İmzaladığımız protokol ile işbirliğimizi tescil etmiş olacağız” dedi.      

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Vekili Mehmet Akif Seylan ise; Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak insanın onuru ve saygınlığını muhafaza etmek ve kişileri, iradelerini  yok edecek alışkanlıklardan korumak amacıyla Ülkemizin bütün illerinde ve üniversitelerinde çalışmalar içerisinde olduklarını ifade etti.

Protokolünün içeriğini; üniversiteye bağlı birimlerde çalışanlara, öğrencilere Yeşilay tarafından seminer ve konferanslar verilmesi, eğitim çalışmaları yapılması, üniversite gençliğinin bilinçlenmesine yönelik kültürel, spor, sağlık, eğitim vb. etkinliklerinin yapılması, üniversite bünyesinde öğrenci ve öğretim üyelerine dönük çalışmalar yapacak Yeşilay gönüllülerinden oluşan "Genç Yeşilay Kulübü"nün kurulması ve faaliyetleri için gerekli imkân ve koşulların organize edilmesi oluşturuyor.

yeşilay protokol

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.