Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/04/2016 11:07:16 - 08/04/2016 11:07:16 - 14692 Okunma

Üniversitemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından “Mutluluk Mu Kariyeri Etkiler Yoksa Kariyer Mi Mutluluğa Ulaştırır?” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Kayalı kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muharrem Öztel, Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Tiyek, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender Gümüş, akademik ve idari personel yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Kariyer yolunda başarılı olmanın önemli olduğunu belirten İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Geliştirme Danışmanı Nedim İleri; mutlu olmanın başarıyı getireceğini, insanların mutlu oldukları için gülmediklerini aksine güldükleri için mutlu olduğunu söyledi.

Mutluluğun yalnızca başkalarından umulan bir olgu olmadığını dile getirin Danışman İleri: “Mutluluk; emeğimizle, çabamızla ve tutkumuzla da doğru orantılıdır. Beklentilerimizi tamamen dış çevre etkenlerine dayalı oluşturmuş isek, ne yazık ki bu durum doğru ve gerçekçi bir beklenti olmaktan uzaktır. İnsanların içsel motivasyon etkileşimlerinin birbirinden farklıdır. Bu nedenle kimimiz maddi edinimlerden, kimimiz, kariyer yapmaktan, kimimiz ise bir başarının içinde yer almaktan motive oluyoruz. Mutluluk önce insanın kendisiyle barışık olmasıyla, sonrasında ailesiyle ve yakın çevresiyle güçlü bağlarının kurulu bulunmasıyla, iş yaşamındaki durumu ve konumuyla, yani öncelikle bu ilk iki aşamadan bağımsız değerlendirilemeyecek bir olgudur” ifadelerini kullandı.

Konferans, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Tiyek’in Nedim İleri’ye konferans için teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.

“Mutluluk Mu Kariyeri Etkiler Yoksa Kariyer Mi Mutluluğa Ulaştırır?”

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.