Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/04/2016 11:34:26 - 13/04/2016 11:34:26 - 9648 Okunma

Üniversitemiz Sosyal Bilimler MYO tarafından organize edilen programa “Havranlı Koca Seyit” belgeselinin senaristliğini ve yönetmenliği yapan Hamza Aytaç Dalgalıdere konuk oldu.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yard. Öğretim Görevlisi Sertaç Dalgalıdere, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

“Havranlı Koca Seyit” belgeselini yapmaktan gurur duyduğunu belirten yönetmen Hamza Aytaç Dalgalıdere, Koca Seyit gibi tarihe adını yazdıran kahramanlarımızı unutmamamız gerektiğini söyledi.

Belgeselin ortaya çıkışıyla bilgiler veren yönetmen Dalgalıdere; "Çanakkale Deniz Savaşları’nda, 276 kilogram ağırlığındaki mermiyi sırtlayıp yerleştirdikten sonra ateşleyerek “Ocean” isimli İngiliz savaş gemisinin batmasına ve savaşın seyrinin değişmesini sağlayan Seyit Onbaşı’nın mütevazı hayatını anlatan bir belgesel filmi ortaya çıkardık. 37 dakika süren belgesel, Balıkesir’in Havran İlçesi’ne bağlı Koca Seyit Köyü”nde, Seyit Onbaşı’nın köylüleri ve 3. kuşak torunu ile yapılan röportajlara da yer verdik. Belgeselde, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Aslan, Batı dünyasının Hollywood yapımlarıyla ürettiği sahte kahramanlara karşılık, Türk tarihindeki gerçek kahramanların çocuklara ve gençlere rol model olarak sunulmasının önemine işaret etmek istedik. Böylece kendi tarihimizdeki kahramanlarımızın unutulmaması gerektiğini vurgulamaya çalıştık. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada şanlı tarihimizi, kahramanlarımızı unutturmayacak belgesel filmleri çekmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Belgesel gösterimi ve söyleşisi, soru cevap kısmının ardından Öğretim Görevlisi Sertaç Dalgalıdere’nin Yönetmen Hamza Aytaç Dalgalıdere’ye teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Havranlı Koca Seyit

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.