Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/04/2016 10:10:25 - 15/04/2016 10:10:25 - 9542 Okunma

Kırklareli İl Uyuşturucu ile Mücadele kurulunda alınan karar doğrultusunda Yeşilay Şubesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Mahalle ve Köy muhtarlarına yönelik Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Madde Bağımlılığı (TBM) eğitim semineri verildi.

 

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim seminere; Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Görevlisi Ali Karakoç ile Mahalle ve Köy muhtarları katıldı. İl TBM Koordinatörü Rehber Öğretmen Zehra İdiz ise konuşmacı olarak yer aldı.

 

 

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Ali Karakoç; Türkiye’de yürütülen madde bağımlılığını önleme çalışmalarındaki eksiklikleri tespiti ve önleme çalışmaları yapmanın yanı sıra toplumun tüm katmanlarını bağımlılıkla mücadele konusunda mobilize etmek için okul ve aile tabanlı yöntemleri bir araya getirmeyi amaçlayan, toplum tabanlı başlatılan mücadele olduğunu söyledi.

 

        

 

Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı (TBM) bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indireceğini belirten Öğretim Görevlisi Karakoç; “Bu eğitim programı ile sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Türkiye’de ilk defa bağımlılıkla mücadele de bu kadar büyük hedef kitleye hitap eden bir program meydana getirildi. Bu program konu alan uzmanlarının desteği ile ülkenin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitim sistemi göz önüne alınarak tüm Türkiye’de uygulanabilecek bir şekilde geliştirildi” diye konuştu.

 

Eğitim semineri; İl TBM Koordinatörü Rehber öğretmen Zehra İdiz’in Köy ve mahalle muhtarlarına Madde bağımlılığı ile ilgili sunum yapmasıyla sona erdi.

 

Mahalle ve Köy Muhtarlarına TBM Eğitimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.