Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/04/2016 10:10:37 - 18/04/2016 17:58:14 - 17787 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç; Üniversitemizde kurulan Hukuk Fakültesi, Lüleburgaz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve 9. Bahar Şenlikleriyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Rektörlük makamında açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kuruluşu gerçekleştirilen fakültelerin Kırklareli Üniversitesi’nin vizyonuna önemli katkılar sağlayacağını belirterek, yeni kurulan fakültelerin hayırlı olmasını diledi.

Hukuk Fakültesi ile Lüleburgaz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini Üniversitemize kazandırmanın gururunu yaşadığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç, “Geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen bir Üniversite olarak, Üniversitemiz bünyesine her geçen gün yeni fakülteler kazandırıyoruz. Üniversitemiz için on yıllık, yirmi yıllık büyüme planları yapıyoruz. Kırklareli Üniversitesi olarak, ikinci on yıl için büyüme hedeflerimizi ilk on yılda yakalamanın sevincini yaşıyoruz. Kurulan iki fakültemizle Üniversitemiz daha da güçlenecek. Bu fakültelerimize, öğretim elemanı ihtiyacını karşıladıktan sonra 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrenci almayı hedefliyoruz. Üniversitemizde açılan bu yeni fakülteler ile Türkiye’de ve dünyada hatırı sayılır bir Üniversite haline gelmeyi amaçlıyoruz. Bunun da eğitim-öğretim kalitesini artırarak, araştırma ve yenilikçiliği teşvik ederek ve daha fazla sayıda uluslararası öğrenci çekerek mümkün olacağının bilincindeyiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da yeni derslikler ve binalar inşa edeceğiz. Üniversitemize yeni fakültelerin kazandırılması ve her türlü destekleri için YÖK Başkanımız  Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve İlimiz Valisi Sayın Esengül Civelek’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Üniversite olarak, Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör olayları sebebiyle bu yılki Bahar Şenlikleri’nin müzik ve eğlence kısmının iptal edilmesi kararını aldıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç, spor müsabakalarının centilmenlik çerçevesinde gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.  Prof. Dr. Aykaç, “Bahar Şenlikleri kapsamında üniversitemizin de üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerle ortaklaşa yapacağımız voleybol, basketbol ve futbol branşlarında spor müsabakaları düzenlenecek. Öğrencilerimiz spor müsabakalarını kayalı kampüsümüzdeki açık futbol sahası ve kapalı spor salonumuzda gerçekleştiriyorlar” dedi. 

 

Mustafa Aykaç Basın Açıklaması

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.