04/05/2016 11:48:57 - 04/05/2016 11:48:57 - 10676 Okunma

Üniversitemiz Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü (KESAM) tarafından “İslami İktisat” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Kayalı kampüsü İİBF 4 No’lu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, KESAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender Gümüş, Kırklareli il protokolü, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, “İslami İktisat” konusunda herkesin aynı şeyleri söylemesini beklemenin doğru olmayacağını söyledi.

Meclis Üyesi Prof. Dr. Orman, “İslam İktisadı konusu son yıllarda yeniden konuşulmaya başlandı. Bu birçok tanımı da beraberinde getirmiştir. İslami değerlerin hayata taşınması, bunların kurumsal hale gelmesi, insanlara yansıması konularının geniş şekilde tartışılmasını açık hale getirmiştir. İktisatçıların ilgili oldukları dünyanın kaynaklarından dolayı hareketlilik vardır. Durum böyle olduğunda sonucu tahmin etmek, her zaman tam anlamıyla tahmin etmek zor olabilir.  İslami normlar ve iktisadi hayat karmaşası vardır. Bunları değerlendirdiğimiz zaman görüş ayrılıkları ortaya çıkar. Net sonuçlar beklemek doğru değildir. Bizim bunu tabii karşılamamız gerekir. Eşyanın tabiatından kaynaklanan karışıklık vardır. İslam'ın iktisada bakışıyla ilgili çalışmalarına ihtiyacımız vardır. Çünkü daha geniş çaplı çalışmalar pratikte kurumları besleyecektir" ifadelerini kullandı.

Konferans, soru cevap kısmının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç teşekkürlerini sunarak, Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

“İslami İktisat”