Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/05/2016 09:29:29 - 10/05/2016 09:29:29 - 13082 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) kapsamında Trakya’da çevre sorunlarının belirlenmesi ve gerçekleştirilen akademik faaliyetlerin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaların, yatırım ve projelerin sonuçlarının değerlendirilmesi ve ihtiyaçların ortaya konulması amacıyla “Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri” başlıklı panel düzenlendi. 

Namık Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde ve NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çanakkale Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Metehan Uzun, Rektör Yardımcıları, TÜB kapsamındaki 4 üniversiteden akademisyenler, ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç; TÜB’ün 4 üniversite tarafından kurulduğunu, daha güçlü akademik çalışmalar gerçekleştirmek için birlikte çalışmalar yürütüleceğini söyledi. Bu gün gerçekleştirilen “Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri” panelinin ortak çalışmaların meyvesi olduğunu belirten Prof. Dr. Aykaç, “Bilim adamlarının görevi sorunların kaynağına inmektir. Akademisyenlerin derinlemesine inceleme ve analiz yaparak, kamuoyunun bilgisine sunabilmesi gerekir. Üniversiteler bu konuda çığır açabilir” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise; “Güç birlikleri güzeldir. Bunun bir örneğini bölgemizde Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi olarak kurmuş olduğumuz Trakya Üniversiteler Birliği ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Trakya Üniversiteler Birliğince bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler yapılmaktadır. Bunun sonuçlarını olumlu olarak görmekte ve yaşamaktayız. Yine bunlardan biri olan ‘Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri Paneli’dir” sözlerine yer verdi.

Çanakkale Üniversitesi Rektör V. Metehan Uzun, “Çevre konusu günümüzde en fazla tartışılan konulardan biridir. İnsan olarak etkilediğimiz ve etkilendiğimiz çevredir. Çevre sorunları bizlerin sağlığını, huzurunu, mutluluğunu etkiliyor." ifadelerini kullanarak panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer başkanlığında panelin “Trakya'da Çevre Sorunları ve Kamu Yatırımları” konulu oturum gerçekleştirildi. Panel oturumunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemile Özcan “Kırklareli İlinde Yapılmış Çevre Sorunları İle İlgili Olan Çalışmalar ve Öneriler”, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimençe “Meriç- Ergene Havzası Eylem Planı”, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Daire Başkanlığı adına Gülsevim Şener “Ergene Havzalarında Arıtma Çamuru Yönetim Planı”, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı adına Hasan Ayaz “Çevre Denetimleri” ve son olarak da Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı adına Kerime Sarıoğlu “Trakya Bölgesi Çevre Sorunları ve Öncelikleri” başlıklı bildirilerini sundular.

Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri Paneli

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.