Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/05/2016 15:50:39 - 11/05/2016 15:50:39 - 9291 Okunma

Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji projesi kapsamında 2015-2016 dönemi için Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Filoloji Enstitüsü/Türkoloji Bölümü'nde görevlendirilen Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Hünerli Gagauz Yeri'nin televizyonu GRT ’de "Günün Konusu" adlı programa katıldı.

"Ukrayna Gagauzları" hakkında çalışmalar yapmak için Ukrayna da bulunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hünerli Kırklareli Üniversitesi adına burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Katıldığı televizyon programında konuşan Yrd. Doç. Dr. Hünerli; Ukrayna da yaşayan Gagavuzlara kitap yazmayı planlıyorum. Bunun için Gagavuzcayı öğrendim. Ukrayna da ilk önce Balboka köyüne gittim. Gagavuzların yaşam şekilleriyle ilgili bilgiler topladım. Onların türküleri, manileri, kültürleri ve tarihleriyle ilgili bilgiler aldım. Kurkçu köyünde Gagavuzların halı, kilim gibi yaptıkları eşyaları gördüm. Anladık ki Gagavuzlar yaşam şekilleriyle kültürleriyle bizlere çok yakın durmaktadır. Toplamda şu ana kadar 8 köy gezdim. Bundan sonraki günlerde de kalan 4 köyü ziyaret edip bilgiler toplayacağım. Gittiğim her köyde çeşitli materyaller toplama, röportajlar, video kayıtları yapıyorum. Umarım yapacağımız bu çalışmalar geleceğe önemli bir kaynak olarak kalacaktır” şeklinde konuştu. 

Yrd. Doç. Dr. Hünerli “Günün Konusu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.