Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/05/2016 16:08:50 - 20/05/2016 16:08:50 - 10846 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Giyim Üretim Teknolojileri Programı öğrencileri tarafından “Yıl Sonu Defilesi” düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi Üst Konferans Salonunda gerçekleştirilen defileye; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, yüksekokul akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Defilede Giyim Üretim ve Tekstil Teknolojileri Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi II. yarıyılında tasarlayıp meydana getirdikleri elbiseler “El Emeği, Göz Nuru” temasıyla tanıtıldı.

Birbirinden güzel kıyafetlerin sergilendiği defilede ana konsept gelinlik ve bindallı temalıydı. 4 erkek kıyafeti ve 60 bayan kıyafeti olmak üzere toplam 64 kıyafetten oluşan defilede, abiye, gelinlik, günlük elbiseler ve geleneksel giysilerden oluşan tasarımlar 42 bayan ve 2 erkek manken tarafından sergilendi.

Defile başlamadan önce bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç; “Üniversite olarak değişik branşlarda önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri mezun etmeye gayret gösteriyoruz. Bu öğrenciler, Üniversitemizin en önemli temsilcileridirler. Hayatın içinde kendi meslekleriyle ilgili tecrübe ve bilgi birikimlerini Ülkemize katkı yapacak şekilde değerlendirecekler ve Ülkemizin aydınlık geleceğini onlar kuracaklar. Biz, öğrencilerimizi bu doğrultuda özenle yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Giyim Üretim Teknolojileri Programı öğrencilerinin sorumluluklarıyla, başarılarıyla, gayretleriyle ve iyi insan özellikleriyle mesleklerinde güzel eserler vermeleri temennisinde bulunarak eserlerin meydana getirilmesinde ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Etkinlik, Sayın Valimiz Esengül Civelek’in Tekstil, Giyim Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serpil Öner’e plaket takdim etmesi ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın da çiçek sunmasıyla sona erdi.

defile TBMYO KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.