Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/05/2016 13:31:04 - 21/05/2016 13:31:04 - 10505 Okunma

Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından “Gönülden Dile Türkçe Etkinliği” düzenlendi.

Etkinliğe; Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Bayram, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda yapılan ve yaklaşık 2 saat süren etkinlikte; Üniversitemizin Moldova, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Somali ve Azerbaycan’dan gelen uluslararası öğrencileri; söyledikleri kahramanlık dolu türküler, şiirler, marşlar ve dans gösterileriyle dinleyicilerden büyük beğeni toplarken, ayakta alkışlandılar. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Bayram, “Gönülden Dile Türkçe Etkinliği”ni geleneksel hale getirdiklerini söyledi. “Türkçe sevdası, sadece dil öğretmek ile sınırlı değildir. Biz, bunu prensip haline getirdik” diye konuşan Doç. Dr. Bayram, Ülkemizin geçtiği zor dönemden ötürü programı yapmanın uygun olup olmayacağını çok düşündüklerini ifade ederek, “Bin yıldır bu coğrafyada var olmanın mücadelesini veriyoruz. Bu yıl etkinliğimizde konsept değişikliği yaptık. Öğrencilerimiz, kahramanlık dolu türküler, şiirler ve marşlar söyleyecekler. Bizler, bu etkinliğimizi vatanı uğruna şehit düşen güvenlik görevlilerimize, gazilerimize ve görevini yerine getiren asker ve polislerimize ithaf ediyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise, kardeşliğin önemine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Aykaç, şunları dile getirdi: “Kardeşçe yüreklerimiz vurdukça, kardeşçe el ele verip güzel şeyler paylaşmaya çalıştıkça, kardeşliği yaşadıkça; sevgiyi, barışı ve huzuru yaşadıkça biz, daha güçlüyüz. Dünyanın çok değişik ülkelerden, farklı etnik yapılardan insanlar el ele verip de biz kardeşiz diye haykırıyorsa gelecekten ümitvar olabiliriz. Dünyanın en ücra köşesinden gelmiş olsa da buraya gelen öğrenciler bizim kardeşlerimizdir. Onlarla daha güçlüyüz, daha zenginiz. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Prof. Dr. Mustafa Aykaç, konuşmasını; “Ülkemiz gerçekten çok acı dönemlerden geçiyor. Bu ülkeye düşman olanlar asla üstün gelemeyeceklerdir” diyerek tamamladı.   

türkçe etkinliği

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.