25/05/2016 11:43:26 - 27/05/2016 11:43:26 - 6641 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan’ın konuşmacısı olduğu  “Zafer Cephesi Kütu’l Amare 1916” adlı konferans, Mühendislik Fakültesi 1 No’lu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, Kutü'l-Amare Zaferi'nin Çanakkale Zaferi gibi yakın tarihimizin bir parçası olduğunu belirterek, "Kutü'l-Amare Zaferi, Çanakkale Zaferi, hatta Sarıkamış hezimeti kadar şanslı olmamıştır. Tarih kitaplarımız Kutü'l-Amare Zaferi'ne hak ettiği ilgiyi göstermemiştir. Kutü'l Amare, bundan sonra tarih metinlerimizde hak ettiği yeri alacaktır" dedi.

Kutü'l Emare Zaferinin, 29 Nisan 1916 yılında kazanıldığını ve geçtiğimiz ay zaferin 100.yılını kutladıklarını ifade eden Beyhan, Kutü'l Amare Zaferini ve savaş sonrası yaşanan olayları anlattı.

tarih Kutü'l Amare