25/05/2016 09:29:42 - 26/05/2016 09:29:42 - 12565 Okunma

Üniversitemizde 16-17 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen, “Milliyetlerin Kesişme Noktası: İdil-Ural Çalıştayı-II”nin Bildiriler Kitabı Yayınlandı.

Kitap; TÜBİTAK’ın desteğiyle Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Bayram tarafından yürütülen “Rusya’nın Etnik Kimlikler Oluşturma ve Misyonerlik Faaliyetlerinde Folklor ve Folklor Araştırmaları: Çuvaşlar Örneği” başlıklı çalışma kapsamında ikincisi gerçekleştirilen  “Milliyetlerin Kesişme Noktası:İdil-Ural Çalıştayı-II” başlıklı etkinlikte sunulan bildirilerin genişletilmiş metinlerinden oluşuyor.

Editörlüğünü Doç. Dr. Bülent Bayram’ın yaptığı kitapta, tarihi süreçte geçirmiş olduğu siyasi, iktisadi ve sosyo-kültürel değişim ve dönüşümler ekseninde İdil-Ural bölgesinde kimlik konusu başta olmak üzere bölge halklarının tarihi, dili, folkloru ve edebiyatı üzerine ayrıntılı olarak bilgiler veriliyor.

idil-ural çalıştayı bildiriler kitabı