26/05/2016 11:38:48 - 27/05/2016 11:38:48 - 17871 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliğine (TÜB) bağlı olarak Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı (TTO) tarafından "Proje Günleri" etkinliği düzenlendi.

Kayalı Kampüsü Derslik 2’de gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Üniversitemiz akademik personeli yanı sıra öğrenciler katıldı. Etkinlikte “Proje Günleri”ne müracaatta bulunan akademik personel ve öğrenciler hazırlamış oldukları toplam 29 araştırma konusu ve proje fikri poster şeklinde katılımcılara sundular.

“Proje Günleri” etkinliğinde sunulan poster sunumları, kişi ve konu başlıklarıyla aşağıdaki listede sıralanmaktadır.

1.   Drontrak – Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan, Busem Yalçınsoy, Nuray Yıldırım.

2. Himalaya Tuzunun Sağlık Üzerine Etkileri- Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu, Ayça Asrav, Gamze Sığak.

3. Kocayemiş Meyveli Dondurma- Yeşim Gökgöz, Müzeyyen Bayraktar, Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu.

4.  Goji Berry (Kurt Üzümü) Meyvesinden Gazlı İçecek Üretimi - Müzeyyen Bayraktar, Yeşim Gökgöz, Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu.

5.  Ülkemizde Tescil Edilmiş Bazı Oleik Tip ve Linoleik Tip Ayçiçeği Çeşitlerinin Yağ Verimi İle Bazı Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Merve Afacan, Vildan Biçer, Özgür Karadaş, İsmail Konuk.

6. Kabak Cipsi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Dilan Hanoğlu, Merve Afacan, Vildan Biçer, Eslem Yurtseven.

7.  Kırklareli İlinde Ergene Nehri ile Sulanan Çeltik Tarımında Ağır Metal Birikiminin Toprak, Su ve Bitkide Belirlenmesi ve İlgili Gıda Ürünlerinde (Esmer ve Beyaz Pirinç) Değişiminin İzlenmesi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Prof. Dr. Bülent Şengörür, Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın.

8.   Oleik Tip Rafine Ayçiçeği Yağının Derin Yağda Kızartma ile Termal Stabilitesinin Belirlenmesi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Aylin Mutlu, Kısmet Civek, Merve Tezcan.

9. Ülkemizde İlk Kez Adaptasyonu Yapılacak Olan Bazı Lavander Çeşitlerinin (Druzhba, Sevtopolis, Yubileina, Hebar) Yağ Verimi Ve Kalitesinin Araştırılması- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Yasemin Ulaş, Bahar Dizman.

10.  Renkli ve Aromalı Kornet Külah Üretimi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, İsmail Konuk, Fırat Durmuş, Özgür Karadaş, Adnan Uzel.

11.  Hamsi Döner-  Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın.

12.  Hamsi Köftesi- Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın.

13.  08 Tr 003 Hibrit Ayçiçeği Çeşidinin Mildiyö (Plasmopara Halstedii (Farl.) Berl. And De Toni) Hastalığına Genetik Olarak Dayanıklı Duruma Getirilmesi- Göksel Evci, Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın,  Yalçın Kaya, Veli Pekcan, M.İbrahim Yılmaz, T. Hilal Çiftçigil.

14.  Üzüm Çekirdeği Tozu Katkılı Ekmek Üretimi- Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın.

15.  Probiyotikli Beyaz Peynir- Yrd. Doç. Dr. Sadık Uçar, Dilan Hanoğlu, Esra Çiçek.

16. Kırklareli Üniversitesindeki Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıkları- Yrd. Doç. Dr. Harun Uran, Mehmet Şahin, Mustafa Uzun.

17. Kızılcık ve Kuşburnu Meyvelerinin Sosislerin Buzdolabı Şartlarında Muhafazası Esnasında Duyusal Ve Kimyasal Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi- Gizem Kanar, Esra Mersin, Yrd. Doç. Dr. Harun Uran.

18. Kır Mekânının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Dönüşümü: Modernleşen Ve Kaybolan Geleneksel Mekânlar ve Anlamlar- Doç. Dr. Murat Öztürk, Demet Gediz Aydoğdu.

19. Sanal Gerçeklik Ortamlarında Kemik Ameliyatı Simülasyonları- Yrd. Doç. Dr. Turhan Civelek, Hakan Kıssaboylu.

20.  Optical And Electrical Properties Of Fe Doped Zno Thin Films- Burhan Coşkun, Akif Şengül.

21. Effect Of Cobalt Dopant On Electrical And Optical Properties Of Zno Thin Films- Burhan Coşkun, Nihat Akkurt.

22.  Mikrodalga Destekli Biyodizel Üretimi- Yrd. Doç. Dr. Zafer Ömer Özdemir, Halil Mutlubaş.

23. Ambalaj Sektöründe Kullanılan Termoplastik Levhaların Vakum ve Isı İle Şekil Verme Prosesi Parametrelerinin Belirlenmesi - Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi, Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Doç. Dr. Erol Türkeş.

24. Organik ve İnorganik Malzemelerle Takviye Edilmiş Termoplastik Kompozit Levhaların Özelliklerinin İncelenmesi- Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi,  Doç. Dr. Erol Türkeş.

25. Polipropilen (Pp) ve Polietilen (Pe) Polimerlerinde Kullanılan Köpürtücü Azodikarbonamidin Malzeme Üzerinde Oluşan Etkisinin İncelenmesi- Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Prof. Dr. Bülent Eker, Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk.

26.  Geri Dönüşümlü Sürtünme Malzemelerinin Ulaşım Sektöründe Değerlendirilmesi- Yrd. Doç. Dr. Mustafa Timur, M. Mert Kısasöz.

27. Trakya Bölgesi Turizm Paydaşlarının Ortak Turizm Rotaları ve Ortak Tanıtımına Yönelik İş Birliği Platformu Kurulması- Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan, Hilmi Ar, Meltem Yalçın Kayıkçı, Ayşegül Kutluk.

28.  Metal Organik Kafesler ve Enerji Uygulamaları- Yrd. Doç. Dr. Fatih Semerci.

29. Transglutaminaz Enzimi Katkılı Dondurma- Büşra Kefelioğlu, Fatma Hançar, Sümeyra Eser, Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu.

Proje Günleri