Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/06/2016 13:05:55 - 02/06/2016 15:14:46 - 14297 Okunma

Üniversitemiz, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında “Çocuklar Topluma Projesi”nin kapanış programı gerçekleştirildi.

Kırklareli Vali Faik Üstün İlkokulu’na devam eden öğrencilerinin sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimlerinin desteklenerek, akademik ve sosyal faaliyetlerle topluma kazandırılmaları amacıyla hazırlanan “Çocuklar Topluma Projesi”nin kapanış programı düzenlendi.

Rektörlük Merkezinde gerçekleştirilen programa; Kırklareli AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Vali Yardımcısı Tahir Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Hatice Malkoç Çetin, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli Vali Faik Üstün İlkokulu Müdürü Zafer Topuz, akademik ve idari personelin yanı sıra proje gönüllüsü öğrenciler, proje yararlanan çocuklar, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin; dezavantajlı çocukların, personelin, rehberlik ve denetiminde gönüllü üniversite öğrencileriyle birlikte sosyal-kültürel, sanatsal, sportif birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Müdür Malkoç Çetin; “Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak İlimizde Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimlerinde yürüttüğümüz saha araştırmaları kapsamında tespit ettiğimiz sosyal riskleri en az düzeye indirmek için çeşitli çalışmalar başlattık. Bu çalışmalarda ana hedeflerimizden biri de koruyucu ve önleyici tedbirleri içeren hizmet modellerini yaygınlaştırmaktı. Koruyucu ve önleyici tedbirlerle suça sürüklenen çocuk sayısının mümkün olan en az seviyeye indirilmesi, bakım hizmetine ihtiyaç duyan korunmaya muhtaç çocuk sayısının azaltılması, sosyal-ekonomik yardımlarla ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve roman vatandaşlarımızın istihdama yönlendirilmeleri ilk sıralarda yer almıştır. Bu çalışmalar kapsamında Üniversiteli gönüllü öğrenciler ile Vali Faik Üstün İlkokulu öğrencilerini buluşturarak çocuklarımıza psiko-sosyal destek, kültürel ve sportif etkinlikler ile akademik başarılarına katkı sağlamak, okul ders ve sınavlarına yardımcı olmak hedefleriyle yola çıktık. Bu yolculuğumuz 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlangıcında Kırklareli Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzalanan İşbirliği Protokolü ile devam etti. Projede Müdürlüğümüzde görev yapmakta olan 2 meslek elemanı ile 108 gönüllü üniversite öğrencisi görev almıştır. Görev alan gönüllü üniversite öğrencilerinin personelimiz rehberlik ve denetiminde ilkokul öğrencileriyle eşleştirilmesi ile projeye gönüllü katkıları sağlandı. Projenin uygulama sürecinde dezavantajlı çocuklarımız personelimiz rehberlik ve denetiminde gönüllü üniversite öğrencileriyle birlikte sosyal-kültürel, sanatsal, sportif birçok etkinliğe imza atmışlardır. Böylelikle sosyal dışlanmışlık sebebiyle dezavantajlı konumda bulunan çocuklarımızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve etkin katılımları sağlanmaya çalışılmıştır” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür ise, Üniversitemiz öğrencilerinin başarılı bir çalışma ortaya koyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Şengörür; “Öğrencilerin yaş grubunun küçük olması durumu göz önünde bulundurulduğunda üniversite öğrencilerinin çocuklar için olumlu rol-model olabilecekleri ve çocuklara bilinçli bir şekilde katkı sağlayabilecekleri gerçekleştirilen projemiz meyvelerini vermiştir. Sağlıklı bir yaşamın temellerini atmalarında onlara yardımcı olmanın, çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmanın derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Büyük bir heyecan ve inanç ile başladığımız ve büyük destek aldığımız ‘Çocuklar Topluma Projesi’, çocukların geleceğe daha güvenilir adımlar atmasına büyük katkı sağlayacaktır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Çocukların büyüdüğünde topluma katkısında üniversite öğrencilerinin payının büyük olacağını söyleyen Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir ise; Projeye destek veren ve projenin uygulanmasında çaba harcayan herkesi kutladı.

Üniversite öğrencilerinin çok anlamlı bir proje içerisinde yer aldığını belirten AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da; “Çocuklar Topluma Projesi adı altında geliştirilen bu projenin gelecekte, oluşacak toplumun daha iyiye gitmesi için çok önemlidir. Bazı dezavantajlı gruplarında bazı pozitif ayrımcılıklarla, eğitim, öğretim anlamında, üniversiteli öğrenci kardeşlerimizin rol-modellerinde gözleri önünde gerçekleşmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu anlamda yaptığı çalışmaları da toplumun geleceğine güvenle huzurla, birliği ve barışla gitmesi anlamında çok büyük bir önemi var. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, projeye destek veren ve projenin gönüllülerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

“Çocuklar Topluma Projesi”

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.