Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/06/2016 13:06:16 - 04/06/2016 01:15:07 - 13811 Okunma

Sağlık Bakanlığı’nca hayata geçirilen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde, Üniversitemiz öğrencilerinin kullanması amacıyla 75 adet bisiklet, Üniversitemiz Rektörlüğü'ne teslim edildi.

Öğrencilerinin fiziksel aktivitelere yönelmeleri ve sağlıklı yaşam kültürünün gelişmesi amacıyla Üniversitemiz Vali Mustafa Yaman Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Genel Sekreterimiz Ergün Erbay, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, üniversite olarak spor faaliyetlerine önem gösterdiklerini belirterek, şunları ifade etti: “Öğrencilerimizin sportif aktiviteler gerçekleştirebilmeleri için önemli çalışmalara imza attık. Merkez Kampüsümüzde; Açık Futbol Sahası, Açık Spor Sahaları (Basketbol, Voleybol ve Tenis), Fitness Merkezi ile şu anda içerisinde bulunduğumuz Kapalı Spor Salonunu oluşturduk. 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle bu spor alanlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunduk ve bu alanlarımız aktif olarak kullanılmaktadır.

Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye 4 üniversite olarak, çeşitli dallarda sportif karşılaşmalar yapıyoruz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nca gerçekleştirilen sportif faaliyetlere de hem bireysel hem de takım olarak katılım göstermeye özen gösteriyoruz. Dereceye giren takımlarımız ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 

Bizim En Önemli Hedefimiz, Öğrencilerimizdir

Bizim en önemli hedefimiz, öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizi her zaman el üstünde tutuyoruz. Bugün yeni bir imkan doğuyor. Bisikletler, Kırklareli Üniversitesi kampüsünün sportif faaliyetler bakımından çeşitlilik göstermesinin en güzel örneğidir. Kampüs içerisinde bisikletle spor yapmak isteyen öğrencilerimiz için çok büyük bir fırsat ortaya çıkmış oldu. Bu projenin gerçekleşmesinde başta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere Sayın Valimiz Esengül Civelek’e, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, fiziksel aktivite, hareketli yaşam ve sağlıklı bir nesil elde etmek amacıyla bu tür çalışmalara önem verdiklerini söyleyerek; “Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve spor büyük önem taşımaktadır. Bugün burada ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında 50 adet 26 inç ve 25 adet de 28 inç bisikleti Üniversitemize teslim ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, "Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Kullanalım" protokolünü imzaladı.  Tören, toplu fotoğraf çekimi ve öğrencilerin bisiklete binmeleriyle sona erdi.

 

bisiklet klü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.