Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/06/2016 16:32:29 - 17/06/2016 16:32:29 - 12970 Okunma

Üniversitemiz 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Mezuniyeti kesinleşen 3 bin 385 öğrenci, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Kayalı Stadyum’unda gerçekleşen mezuniyet törenine; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin AKAY, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Genel Sekreterimiz Ergün Erbay, kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler ile birlikte güzel bir dört yılı geride bıraktıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, öğrencilerden ayrılmanın hüznünü de yaşadığını söyledi.

Öğrencileri mezun ederek ülkenin ve vatanın aydınlık geleceğine uğurladıklarını ifade eden Prof. Dr. Aykaç; "Yeni bir mezuniyet programında buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Mutluyuz ve gururluyuz. Çünkü ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak, erdemli gençleri mezun ederek ülkemizin ve vatanımızın aydınlık geleceğine uğurluyoruz. Bir yandan da hüzünlüyüz. Çünkü bir aile sıcaklığı ile bağrımıza bastığımız ve hoşgörü ile kardeşlik içerisinde 4 yılı paylaştığımız öğrencilerimizden ayrılıyoruz. Sizler de bir taraftan yeni bir hayata adım atmanın sevinç ve heyecanını yaşarken, diğer taraftan da arkadaşlarınızdan hocalarınızdan üniversitemizden ve Kırklareli'nden ayrılışın verdiği hüznü yaşıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise, öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Öğrencilere yeni yaşamlarında sağlık, huzur, barış ve mutluluk dileyen Vali Civelek; "Üniversitemizin mezuniyet töreninde bulunmaktan gençlerimizin mezuniyet sevincini, heyecanını, coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Mezuniyetin haklı gururunu yaşayan tüm gençlerimizi kutluyor, yaşamlarının yeni döneminde sağlık, huzur, başarı, mutluluk diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık, şansınız bol olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Başsavcı Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç,  Müdür Akay ile kurum müdürleri, dereceyle mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi.

Tören sonunda öğrenci andının okunmasının ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. Mezun olan öğrenciler tören sonrasında aileleriyle müzik eşliğinde eğlendi. 

Mezuniyet KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.