Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/07/2016 12:17:31 - 22/07/2016 12:17:31 - 15140 Okunma

Üniversitemiz akademik ve idari personeli, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimini protesto etti.

Ülkemizin birlik ve beraberliğini, demokrasiyi ve milli iradeyi engellemeyi hedef alan darbe girişimini kınamak amacıyla 21 Temmuz 2016 Perşembe günü saat: 20.00’da demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve akademik-idari personelimizin yoğun şekilde katıldığı demokrasi yürüyüşünde personelimiz, İstasyon Gar Binası önünde bir araya gelerek Vilayet Meydanı’na yürüdü. Vilayet meydanında gece geç saatlere kadar devam eden protestoya Kırklareli Valisi Sayın Esengül Civelek ve çok sayıda vatandaş da destek verdi.

" Alçak ve lanetli kalkışmayı nefretle kınıyoruz "

Vilayet Meydanı’nda Üniversitemiz personeli ve vatandaşlara hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, şunları kaydetti:

“Büyük kalkışmaya, hainlere elbette demokrasi adına, milletin iradesi adına şiddetle karşı çıkıyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz, milletimizi savunuyoruz, Ülkemizi savunuyoruz. Bu ülkeye kast eden hainlere asla müsaade etmeyeceğiz.

Kırklareli Üniversitesi olarak biz, bu hain ve kanlı kalkışmayı nefretle kınadığımızı ifade ediyoruz. Ve bu konuda hazırlamış olduğumuz Üniversite Senatosu’nun Kamuoyuna Duyurusunu huzurlarınızda okumak istiyorum:

Yüce milletimizin iradesine, demokrasiye, anayasal düzene ve topyekûn milletimize karşı paralel devlet yapılanması tarafından girişilen ve tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz 2016 tarihindeki menfur ve çirkin kalkışma halkımızın çelikleşmiş iradesi ve vatansever güvenlik kuvvetlerimizin kararlılığıyla boşa çıkarılmıştır.

Demokrasiyi, milli iradeyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve ülkemizin bağımsızlığını vazgeçilmez kabul eden Kırklareli Üniversitesinin tüm mensupları olarak devletimize, halkın iradesinin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine sonuna kadar destek veriyoruz.

Aziz milletimize, devletimize, demokrasimize ve milli iradeye yönelmiş olan alçak ve lanetli kalkışmayı nefretle kınıyoruz. Menfur kalkışma esnasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz.”

protesto klü darbe girişimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.