Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/11/2016 11:13:46 - 04/11/2016 11:13:46 - 12297 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünce organize edilen Edebiyat temalı konferans serisinin birincisinde, “Hayata Edebiyatla Bakmak” başlığıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı konuştu.

Rektörlük Konferans Salonunda 1 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen konferansa; başta edebiyat meraklısı öğrenciler olmak üzere akademik personel yoğun ilgi gösterdi.

Hayat ve edebiyat ilişkisini, edebiyatın hayatımızın hangi alanlarında ne şekilde yer aldığını ve tarihi süreçteki sergüzeştini kültür dünyamız ile gündelik hayatımızdan örnekler vererek anlatan Prof. Dr. M. Fatih Andı, konferansında şunları ifade etti:

“Hayat ve edebiyat; hemen hatırlanan, biri diğerini kolaylıkla çağrıştıran iki kelime… Fakat bu iki kelime, bayat bir kafiye olmanın çok ötesinde, biri diğerini kapsayan, kapsananın dönüp kapsayanı kapsadığı iki alanı karşılayan iki kavramı da ifade etmekle asıl önem ve zenginliğine kavuşmaktadır. Ne çok şey söylendi bugüne kadar bu iki kavram etrafında kim bilir? Ve her söylenen, bu kavramların karşılık geldikleri alanların insanoğlunun bu dünyada var oluş macerası içerisinde sürekli değişen, gelişen, yenilenen ve dönüp biri diğerini, diğeri birini yenileyen alanlar olması dolayısıyla kendi zamanı için yeni oldu. Yeni ve önemli… Böylece ‘İlm-i hilâf u cedel’ üzere insanların, nesillerin, toplumların dünya üzerindeki serüveni sürdü gitti…”

Etkinliğin sonunda, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Başpınar, verdiği konferans için Prof. Dr. M. Fatih Andı’ya teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.               

edebiyat klu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.