Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/11/2016 13:34:14 - 10/11/2016 13:34:14 - 19331 Okunma

Trakya Bölgesi’nde girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefleyen ve Trakya Kalkınma Ajansı’nca oluşturulan “Yeni İşim Girişim Programı” Üniversitemiz öğrencilerine tanıtıldı.  

Trakya Kalkınma Ajansı, Türk Ekonomi Bankası, Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı, Bölge Üniversiteleri, Teknoparklar ve Ticaret Odaları işbirliğiyle geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan “Yeni İşim Girişim Programı" 2016-2017 yılı tanıtım seminerine Üniversitemiz öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Kayalı kampüsü Derslik-2, Salon 1'de düzenlenen etkinliğin ilk konuşmacısı Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Girişimcilik Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, sunumunda “Girişimciliğin Tarihsel Gelişimi”ni anlatarak, “Yeni İşim Girişim” Programı’nın ilk ayağını oluşturan kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip girişimci adaylarının programa alınarak mentorlar desteği ile iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacı ile oluşturulan “Let’s Up Programı” ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. 

2016-2017 Yılı Kayıtları 7 Kasım 2016-25 Kasım 2016 Tarihleri Arasında Alınıyor

TEB’in gelecek vadeden yenilikçi projelere sahip girişimcilere sunduğu finansman desteğinden de bahseden Coşkuner, düzenlenen seminerler yoluyla öğrencilere fikirlerini nasıl işe dönüştürebilecekleri ve projelerini nasıl pazarlayacakları hususlarında yol göstermeye çalışacaklarını belirtti. “Yeni İşim Girişim” Programı 2016-2017 yılı kayıtlarının 7 Kasım 2016-25 Kasım 2016 tarihleri arasında alınacağına da değinen Coşkuner, program kapsamında düzenlenecek yarışma sonunda birinci, ikinci ve üçüncü sırada dereceye giren girişimci öğrencilerin Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentindeki Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanacağını ve buradaki çalışma ziyaretlerine ve sosyal programlara bütün masrafları karşılanarak katılabileceğini ifade etti.

Seminerin ikinci konuşmacısı Türk çizgi film karakteri Pepee’nin mimarı, Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç ise başarı hikayesini öğrencilerle paylaştı. Yapımcılık, oyunculuk ve reklamcılık geçmişinin ardından oluşturduğu marka ile dikkat çeken Bilgiç, bir dünya düşleyip sonra onu gerçekleştirmenin çok büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Bilgiç konuşmasına şöyle devam etti:

Düşleri Olmayan Bir İnsan Girişimci Olamaz

“Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldum. Yapımcılık ve oyunculuk alanlarında da birçok çalışma ve projeye imza attım. CNN Türk’te “Rüzgarın Kızı” isimli motosikletli gezi programını hazırlayıp sundum. 2 Teker adlı Türkiye’nin yerli içerikli ilk motosiklet dergisinin yapımcılığını ve yayın yönetmenliğini üstlendim. 2009’da Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu’nu kurdum. Yıllarca Türkiye’de oluşturmayı düşlediğim çizgi film sektörüne, Düşyeri olarak, Pepee ile giriş yaptım. Bugün Pepee’nin %98 marka bilinirliği var. Düşyeri’nin ise %86. Bunu nasıl başardım? İnandım, çok çalıştım ve aşkla bağlandım. Düşleri olmayan bir insan girişimci olamaz.”

Çizgi filminin içine herkesi karşısına alarak halkoyunlarını koyduğunu belirten Ayşe Şule Bilgiç, "İlk yayınlandığında çok tepki çekti. Ama bir süre sonra bütün anaokullarında kaldırılan halkoyunları dersleri Pepee sayesinde tekrar kondu. Biraz önce sizin o şarkıyı söylemeniz, halk oyunlarının müfredata geri dönmesi, bir sürü annenin hayır duaları benim için gerçekten değerli ve önemli oldu. Bugün Türkiye'de birçok kişi çizgi filmden evine para ve ekmek götürüyor. Biz, büyük bir sorumluluk ile her gün ekranlardan çocuklarla buluşuyoruz. Çünkü Pepe ne yaparsa çocuklar da aynısını yapıyor. Yaptığımız işin sorumluluğunu biliyoruz. Hiç yılmadık. Çizgi filmi Türklerin de yapabileceğini, yabancıların 400 kişilik ekiplerle yaptığı işi, biz burada 3 kişiyle yapabileceğimizi gösterdik. Tamamen yerli sermayeyle çizgi film yapılabileceğini göstererek Türkiye'de çizgi film tarihini yazacağız dedik ve halen de yazmaya devam ediyoruz" dedi.

Seminerin üçüncü konuşmacısı General Elektrik (GE) Health Care'den Bertay Fişekçi de “Sanayi İnterneti: Türkiye için Fırsatlar ve Riskler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bir diğer konuşmacı Girişimcilik Vakfı Temsilcisi Elif Ulun da “Fellow Programı” hakkında bilgiler vererek girişimcilik konusunda vakıfları tarafından yapılan çalışmaları aktardı.

Seminerin son konuşmacısı “Yeni İşim Girişim Programı” 2015-2016 dönemi ikincisi Ertaç Paprat ise deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

yeni işim girişim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.