Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/11/2016 15:57:39 - 10/11/2016 15:57:39 - 9972 Okunma

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. Yılında Kırklareli’nde minnet ve saygıyla anıldı.

Ebediyete İntikalinin 78. Yılında Ulu Önder Atatürk’ü Anma Programı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı, saatler 09.05’i gösterdiği sırada iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak bayraklar yarıya indirildi. Program daha sonra Rektörlük Kültür Merkezinde devam etti.

Kültür Merkezi’nde devam eden Anma Törenlerinde, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Kırklareli Fen Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu sergilendi ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi.

Düzenlenen Programa Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Milletvekilleri Selahattin Minsolmaz, Vecdi Gündoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Piyade Albay Tamer Nazmi Sezen, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kurum Amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kırklareli'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Kültür Merkezindeki programın ardından protokol üyeleri, Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli Şehitliği’nde düzenlenen törene iştirak etti.

Törende, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı.

Daha sonra Vali Esengül Civelek, Şehitlik Anı Defteri'ni imzaladı. Civelek anı defterine yazdığı mesajda, Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı yaşadıklarını söyledi. Kenti düşman işgalinden kurtaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkacaklarını ifade eden Civelek, şöyle konuştu:

"Aziz şehitlerimiz bugün manevi huzurunuzda sizleri sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla bu toprakları düşman işgalinden kurtardınız ve bize vatan olarak emanet ettiniz. Ülkemize ve vatanımıza kast edenlere müsaade etmeyeceğimize, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü girişim karşısında sizler gibi vatan ve millet uğruna seve seve canlarımızı vermeye hazır olduğumuza dair huzurlarınızda söz veriyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Tören, Vali Esengül Civelek ve protokol üyelerinin şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakmalarıyla sona erdi. 

10 kasım

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.