Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/11/2016 10:21:52 - 11/11/2016 10:21:52 - 9400 Okunma

Üniversitemiz Genç Araştırmacılar ve İnovasyon Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen “Sivil Toplumun Yeniden İnşaası: Kardeşlik Seferberliği Gönüllüleri” adlı konferansın konuğu, kurduğu seyyar aşhane ile evsizlere çorba dağıtan Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman oldu.

Yrd. Doç. Dr. Karaman, akademisyen yönünün yanı sıra, İstanbul’da kurduğu seyyar aşhane ile kimsesizlere ve yoksullara çorba dağıtmasıyla biliniyor. 2 yılı aşkın bir süredir sivil, bağımsız ve bireysel olarak “Kardeşlik Seferberliği” adı altında proje yürüttüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, “Bu, toplumun bir ferdi olarak kendi adıma küçük bir adım atma çabasıdır” dedi.

Çorba faaliyeti başta olmak üzere yaptıkları tüm faaliyetleri “bir ahlak ayaklanması” olarak tanımlayan Karaman, konuşmasına şöyle devam etti: “25 ayrı yerde büyük ölçüde ev kadınlarından oluşan, fakir insanların ihtiyaçlarını karşılamakla sorumluyuz. Kardeşlik Seferberliği olarak İstanbul’da çorba arabamız ile çorba dağıtıyoruz. Ankara’da geçen sene evsizlerimize çorba dağıttık. Bu sene Ohal’den dolayı böyle bir şey yapmadık. Genellikle çorba dağıtıyoruz ancak yoksul insanlara ev, erzak ve eşya gibi yardımlar da yapıyoruz. Suriyeli insanların ülkemize gelmesiyle yoksul insan sayısı oldukça arttı. Kardeşlik Seferberliği projesini ülkenin her yerine yaymak istiyoruz. Projemiz, tamamen yoksullara yardım olarak adlandırılıyor. İnsan iyilik yapmaya zorunlu bir varlıktır. Biyolojik olarak varlığımızı sürdürmek için bir şeylere ihtiyacımız oluyor. İyiliği yayarak kötülükle mücadele edilebilir.”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansı, akademik ve idari personel ile öğrenciler dinledi.

Etkinliğin sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kaan, verdiği konferans için Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman’a teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti.

Sivi Toplumun Yeniden İnşaası

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.