Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/11/2016 11:31:37 - 23/11/2016 11:31:37 - 16670 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan Coşkun ve ekibinin yürüttüğü "Fabrication of FZnOp-Si Photodiodes by Sputtering Method"  isimli çalışma, 20-22 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya-Kemer’de düzenlenen 2nd International Advanced and Functional Materials Technologies (2. Uluslararası İleri ve Fonksiyonel Malzeme Teknolojileri) konferansında, tertip komitesinin onayı ile "Yılın En İyi Bilimsel Çalışmaları" kategorisinde "En İyi Poster Ödülü" ne layık görüldü.

Alınan bu anlamlı ödülden dolayı çok memnun olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç: "Hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Üniversite olarak bilimsel çalışmalara, kongre ve konferanslara elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Kırklareli Üniversitesi, kuruluşundan bugüne kadar saygın ve sayıları artan öğretim kadrosu, özverili personeli, seçkin öğrencileri ve diğer tüm paydaşlarıyla başarılarla dolu bir gelecek için sağlam temeller üzerinde yükselmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Coşkun ise yaptığı açıklamada: "Bu çalışma ile güneş ışınlarından en verimli şekilde yararlanarak güneş panelleri verimliliğini artırmak amacıyla yapılan çalışmalara katkı sunmayı hedeflemekteyiz. Dolayısıyla bu projemiz, güneş enerjisi üretiminde kullanılan güneş panellerinin, güneşi gün boyunca izleyebilmesi için gereken güneş izleme sistemlerinde kullanılan fotosensörlerle ilgilidir. Bilindiği gibi güneş panelleri günün sadece belirli zamanlarında güneşten maksimum elektrik enerjisi üretmekte olup, günün diğer zamanlarında panellerin, güneşten elektrik enerjisi üretme verimi düşmektedir. Bu problemi çözmek için, güneşi izleyen güneş panellerinin üretilmesi gerekmektedir. Bu işlem için en temel parametre yeni tip fotosensörlerin üretilmesi ve güneş panellerine entegre edilmesidir. Mevcut güneş panellerinde kullanılan fotosensörler yurtdışından yüksek maliyetlerle satın alınmaktadır. Güneş izleme sistemleri için yerli ve yüksek performanslı sensörlerin üretiminin ülkemizde yapılması ülkemize yeni teknoloji kazandırma ve ekonomisine yapacağı katkı açısından son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin Kırklareli Üniversitesinde Güneş Enerji Araştırma Laboratuvarının kurulması, yenilebilir enerji konusunda yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yetiştirilmesi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Coşkun, Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç’ı makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

"Yılın En İyi Bilimsel Çalışmaları" KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.