Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/11/2016 11:54:16 - 25/11/2016 11:54:16 - 16358 Okunma

Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediye Başkanlığı, Kırklareli-Edirne-Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği işbirliği ile “Trakya Bölgesi Turizm Paydaşlarının Ortak Turizm Rotaları ve Ortak Tanıtıma Yönelik İşbirliği Platformu” düzenlendi. Projeyle bölgenin turistik değerleri doğa, inanç, gastronomi ve tarih rotası adı altında dört kategoride toplanarak Türkiye turizm envanterine kazandırıldı.

My Garden Restoranda düzenlenen programa; Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Turizm Fakültesi Dekan V.  Prof. Dr. Ünal Çağlar, Kırklareli Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı Zekeriya Kurtulmuş, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, proje yürütücüsü Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan ve davetliler katıldı. Ulusal basından Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Gila Benmayor, Hürriyet Kelebek Köşe Yazarı Müge Akgün, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Nur Çintay, Hurriyet Daily News yazarı Aylin Öney Tan, Anadolu jet ve Skyroad dergilerinden gazeteci Ömer Sercan ise konuk olarak yer aldı.

Proje ile açıklama yapan proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan; Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinin İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Üniversiteleri, Belediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği'ni bir araya getiren bir turizm platformunun oluşturularak, bölgeye yönelik ortak bir tanıtım stratejisinin hayata geçirildiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Toylan: “15 aydır devam eden proje ile Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinde birbirlerinden bağımsız şekilde yürütülen turizm faaliyetlerinin ortak bir platform sağlandı. Trakya Bölgesinin belirlenen turizm noktalarının 4 ayrı rota ile ortak tanıtımının yapılarak bölge içi turizm işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlandı. Trakya TR 21 Bölgesi'nin doğal, tarihi, gastronomi ve inanç turizmi varlıklarının tespit edilerek turizm güzergâhlarının, rotalarının ve istasyonlarının dinlenme ve ihtiyaç giderme durakları mekânları haritalarda işaretlenmesi sağlandı. Bölge belediyeleri, bölge üniversiteleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından oluşturulan Trakya Turizm Platformu tarafından Bölgenin doğal, tarihi, gastronomi ve inanç rotalarının tespit edilerek ve haritalarda işaretlenerek, video, fotoğraflar, internet ve basılı materyaller ile bölgenin turizm çekiciliklerinin pazarlanması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

İşbirliği Platformu Pınarhisar MYO Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlileri Aykut Aybaş, Evrim Karaca ve Mehmet Selman’ın hazırlamış olduğu yöresel yemeklerin servis edilmesiyle sona erdi.

Trakya Turizm Rotası Projesi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.