Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/11/2016 12:26:43 - 30/11/2016 12:26:43 - 8678 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğiyle düzenlenen “Türk Dünyasının Öncüleri" başlıklı panel 29 Kasım 2016 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Panelin açılışında bir konuşma yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram, Türk dünyasının kişiler üzerinden inşa edilmediğine dikkat çekerek “Türk Dünyasının Öncüleri" konulu panelinin öğrencilerin kariyerlerine önemli katkılar sunacak önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.  

Oturum başkanlığını TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fırat Purtaş’ın yaptığı panele Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız, Prof. Dr. Ömer Özkan, Doç. Dr. İhsan Kalendaroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Hoca Ahmet Yesevi, Yusuf Has Hacip, Mahtumkulu Fraki ve Emir Sultan gibi Türk dünyasının önemli şahsiyetlerinin hayatlarının yanı sıra Türk ve dünya edebiyatına kazandırdıkları eserler hakkında bilgilerin paylaşıldığı panelin sonunda, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram tarafından panelistlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. 

panel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.