Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/12/2016 10:34:50 - 02/12/2016 10:34:50 - 10529 Okunma

Üniversitemiz Tarih Bölümü tarafından “Türküde Saklı Olan Efsane: Yemen” söyleşi gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye; Üniversitemiz Tarih Bölümü öğretim üyeleri ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Belgesel için birçok şeyin düşünülmesi gerektiğini belirten Yönetmen Ünal Üstündağ, bu tip duygularla hareket edilerek, insanın kendisini donatmaya başladığını söyledi.

Yemen belgeseli ile TRT’den ödül aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Yönetim Üstündağ; "Belgeselimiz konusu gereği tarihe dayandığı için bizleri zorladı. Belgesel yapma fikri ilk oluştuğunda ben bu işin altından kalkacağımı düşünmemiştim. Bir süre sonra ciddi bir senaryo ile gelindi. Bu senaryoyu oturup 8 ay yazdım. Ancak kaynaklar çok sınırlıydı. Kaynaklara ulaşmakta çok sıkıntı çektiğimizi söyleyebilirim. Sonrasında ekonomik kaynak bulmak, yapmaktan daha da zor olmaya başladı.  Yemen’e gitmeyi düşünüyorduk ama tehlikeli olmasından dolayı gidemedik. Orda ki yönetmenlerden görüntü almak istedik. Görüntüleri de ekonomik olarak karşılayamadık. En sonunda hedefimize ulaştık. 6 adet görüntü aldık. Bu görüntüleri kullandık. Arşivler noktasında sıkıntılar yaşadık. TRT’den görüntü alarak araştırma yaptık. Bu şekilde uzun bir süre zarfında bilgiye ulaştık. Tam istediğimiz şekilde olmasa da ortaya güzel bir şeyler çıktı. Ben eserlerimi yarıştırmaktan yana değilim. Ancak yapımcımız belgeselimizi göndermiş. Ödül gecesinde de ödülün bana verilmesi tamamen şok etkisi yarattı. Teknik imkânlarımızı daha iyi olabilirdi. Daha iyi bir kurgu yapabilirdik. Bu iş kafamda canlandırdığım işin %60’ı %70i olarak ortaya çıktı. Nihayetinde başarılı olduk” şeklinde konuştu.

Söyleşi, katılımcılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.  

Yönetim Ünal Üstündağ KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.