Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/12/2016 14:04:21 - 06/12/2016 14:04:21 - 13729 Okunma

Üniversitemiz yürütücülüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Belediyeler, Üniversiteler ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği ortak paydaşlığında hazırlanan “Trakya Turizm Rotası” projesi İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşıldı.

“Rotamız Trakya” sloganıyla başlayan projenin İstanbul’da düzenlenen basın tanıtım toplantısında Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan, proje araştırmacıları Arş. Gör. Hilmi Ar,  Arş. Gör. Meltem Yalçın Kayıkçı ve Arş. Gör. Ayşegül Kutluk Bozkurt hazır bulundu. Trakya Turizm Platformunu temsilen ise Tekirdağ Büyük Şehir Belediye’sinden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve Uzman Selma Teker katıldı.

Basın Toplantısına Büyük İlgi

Toplantıda Trakya Turizm Rotası Projesi; ana başlıkları, amaç ve hedefleriyle Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan tarafından detaylı bir sunumla aktarıldı.  Toplantıda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise projeyi hazırlarken bilimsel temellerden yola çıktıklarını belirterek, bölgede geniş katılımlı bir Trakya Turizm Platformu oluşturduklarını ve bir master plan hazırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında bölgenin barındırdığı tüm turistik değerler Doğa, Tarih, İnanç ve Lezzet Rotaları olarak dört ana başlıkta bir araya getirildi. Doğa rotasında 33, Tarih rotasında 54, İnanç turizminde 28 ve Lezzet Rotasında 39 olmak üzere toplam 154 turizm noktasından oluşuyor. Longoz Ormanı’ndan Kuzey Ege sahillerinde su sporlarına,  Selimiye Camii’nden Museviliğin ilk ibadet merkezlerinden Büyük Sinagog’a, antik kalıntılardan yaşayan el sanatları ve yöreye özgü yerel lezzetlere kadar Rotamız Trakya, bölgenin tüm turizm potansiyelini ziyaretçiler için kolayca ulaşılabilir hale getiriyor. Trakya Turizm Rotası ile yerli ve yabancı turist sayısında önemli bir artış beklenirken bölgenin bu potansiyelini değerlendirmek isteyen yatırımcılara yönelik de zengin bir envanter sunmaktadır.

“Rotamız Trakya” Basın Lansmanından Ulusal Basına Yansıyanlar

 

“Rotamız Trakya” Basın Lansmanı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.