Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/12/2016 16:49:25 - 06/12/2016 16:49:25 - 9287 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi” kapsamındaki programa katıldı.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın, Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Veysel Çelikdemir’in sunduğu 15 Temmuz temalı kumdan resimler çizim gösterisi beğeni ile izlendi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Abdullah İrgin, Adviye Gül İsmailoğlu ve Sabri Ünal ise programda yaşadıklarını anlattı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, yaptığı konuşmada, darbe girişimini engellemeye çalışırken gazi olan vatandaşlarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Civelek konuşmasında; “Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi” programı kapsamında; 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini püskürterek toprağın uğrunda öleni varsa vatan olacağını, bir milletin bayrağına vatanına devletine nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya kanıtlayan milletimizin kahramanları içerisinde, içimizdeki kahramanları ilimizde misafir etmekten büyülük memnuniyet duyduğunu” ifade etti.

15 Temmuz gecesinin başlangıcının karanlık sonunun ise aydınlık bir gece olduğunu vurgulayan14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu ise, o gece tüm hainliklerini sergileyenlere karşı bir ve beraber olan Türk milletinin neler yapabileceğini dünyaya gösterdiğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığına giren ve kolundan yaralanarak gazi olan Abdullah İrgin de kendisine kahraman yakıştırmasının kabul etmediğini söyledi. Kahramanların vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verenler olduğunu aktaran İrgin, 15 Temmuz gecesini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

O gün hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkarak tankların önüne geçip, darbe girişimini engellemeye çalıştığını, darbeci komutana iki kez biber gazı sıktığını ifade eden Sabri Ünal da vatan için canını seve seve vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın Adviye Gül’e bayrak hediye etmesiyle sona erdi.

"Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.