Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/12/2016 11:25:28 - 09/12/2016 14:06:45 - 17525 Okunma

“Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesi için Teknik Destek Projesi” kapsamında Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansörlüğünde; Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde Üniversitemiz, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasına yönelik oluşturulan TrakyaKAriyer projesi kapsamında Üniversitemizde Kariyer Merkezi açılış etkinliği düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Rektör Yard. Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum müdürleri, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Projenin üniversiteye ve öğrencilere büyük katkılar sağlayacağını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, her gün Üniversitemiz için güzel işler yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç: “Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, kendilerini mezun oldukları alanlarda göstermeleri gerekiyor. Bunun için üniversitede onların emanetçileri olarak üzerimize düşünleri yapmaya çalışıyoruz. Elbette bunlar gayret gerektiren çalışmalardır. Bizler öğrencilerimiz için kariyer uygulama merkezini açtık. Onlarda ellerinden geldiğince bu birimden faydalanmalıdır. Ne yazık kurallı emek piyasasının kimi zaman kurallarıyla hareket etmediğini biliyoruz. Bununla birlikte istihdam kavramı da değişti. Öncelikle hayattan ne beklediğimizi iyi bilmemiz gerekir. Kendimizi bir alana adapte etmeliyiz. Adapte olduğumuz branş bizlere başarı getirecektir. Gayemizi ideallerimizi benimseyerek, bu doğrultu da hareket etmeli ve mücadele vermeliyiz. Bunları yaptıktan sonra kariyerimize daha sağlam adımlarla ulaşabiliriz. Bizlerin en büyük mutluluğu siz güzide öğrencilerimizi iyi yerlerde görmektir” ifadelerini kullandı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise: "Bölge üniversitelerimizde öğrenim gören öğrencilerimizle sanayiciyi bir platformda buluşturan ve bunu üç ilde yapan bir model bulunmamaktadır. Üç ilin kalitesini, potansiyelini aynı çatı altında topladık. Trakya'da öğrenim gören öğrenciler Kırklareli’nde Edirne'de ve Tekirdağ'da iş bulabilsin istedik. Ajansımız öncülüğünde Kırklareli, Namık Kemal ve Trakya Üniversitelerimizle işbirliği halinde hayata geçirdiğimiz TrakyaKAriyer projesiyle gençlerin iş gücü piyasasına katılımlarını destekleyerek bölgemizde istihdamın artırılmasına katkı sağlamayı hedefledik” şeklinde konuştu.

Proje Takım Lideri Geoffrey Fieldhouse ise, Kariyer Merkezi hizmetlerinin sunumu ve proje kapsamında oluşturulan web portalının tanıtımını yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörlük Binasında yer alan Kariyer Merkezi Bilgisayar Eğitim Laboratuvarı ve diğer bölümlerin açılışı yapıldı.

Lider Geoffrey Fieldhouse’nin etkinlik sonunda Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Gümüş, Arel Üniversitesi Erasmus+ Maganeri Mehmet Çetinkaya, Kalekim HR Directorü Hüseyin Bayıroğlu, Kalekim HR Manager Uğur Mihçi, Schneider Vice President Turkey Central Asia Directorü İran Ayşe Özdemir’ sunumlarından dolayı plaket vermesiyle sona erdi.

 

Üniversitemiz Kariyer Merkezi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.