Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/12/2016 11:22:38 - 12/12/2016 11:22:38 - 10969 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “7. Geleneksel Trakya Turizm Paneli” gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen panele; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ünal Çağlar, İl Protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Seçkin Eser, Alan Klavuzu Halil İbrahim Aydın, TURSAB Trakya Bölgesel Yürütme Başkanı Yıldırım Orhan Çebi ise konuşmacı olarak yer aldı.

Başkanlığını Turizm Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan'ın yaptığı panelin ilk konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, geleneksel hale getirilen "Trakya Turizm Panel"inin Trakya bölgesinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç, “Kırklareli Üniversitesi kuruluşundan bu yana Kırklareli ve Trakya Bölgesinin tanıtımında önemli adımlar atmıştır. Hepimizin bildiği gibi bu şehrin birçok güzel yeri var. Şehrin kültürel ve doğal değerlerini panellerle, tanıtımlarla daha iyiye taşıyabiliriz. Üniversitemiz topluma yön veren bir kurum olarak her zaman üzerine düşeni yapacaktır” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ünal Çağlar ise “Bacasız sanayi olarak değerlendirilen turizm ülkelerin gelişimde son derece önemlidir. Özellikle bizim gibi turizm potansiyeli olan ülkeler için çok daha önem arz etmektedir. Kırsal kalkınma ve doğayı koruma açısından uygulayamaya geçilmiş bir programdır. Bugün, bu konuda farklı bakış açılarını ele alan bir panel yapacağız” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Seçkin Eser de, Trakya bölgesinde gezilebilecek yerleri tanıtarak, bölgeye gelecek turistlere kolaylık sağlamaya çalıştıklarından bahsetti.  Alan Klavuzu Halil İbrahim Aydın ise, Longoz ormanları gibi önemli bir turizm yerinin daha iyi değerlendirilmesiyle birlikte turist sayısında ciddi artışlar yakalanabileceğine değindi. TURSAB Trakya Bölgesel Yürütme Başkanı Yıldırım Orhan Çebi ise, turizmi geliştirmek adına bu tür panellerin düzenlenmesinin Trakya bölgesine ve öğrencilere önemli katkılar sunacağını, aynı zamanda panellerin devam ettirilmesi gerektiğini aktardı.

7. Geleneksel Trakya Turizm Paneli soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

7. Geleneksel Trakya Turizm Paneli KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.