Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/12/2016 17:25:27 - 14/12/2016 17:25:27 - 11326 Okunma

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Basketbol 2. Lig grup müsabakaları Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi  bayan; Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi erkek takımlarının katıldığı müsabakalar öncesinde açılış töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Vali Mustafa Yaman Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Şengörür, Genel Sekreterimiz Ergün Erbay, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan V. Ertuğrul Ceylan, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkan V. İlker Tulga, İdari ve Mali İşler Daire Başkan V. Tuğrul Yavuz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Alaattin Yerlikaya, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

5 gün boyunca devam edecek Üniversitelerarası Basketbol 2. Lig grup müsabakalarının açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın konuşması ile başladı.

“Yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç, konuşmasında şunları ifade etti: “Kıymetli misafirler, çok sevgili öğrencilerimiz ve üniversitelerimizin değerli sporcuları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün verebileceğimiz en büyük mesaj: Sporda da, sanatta da, siyasette de biz, biriz. Ülkemize, vatanımıza sahip çıkıyoruz. Asla pes etmeyeceğiz. Yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz ve hiçbir zaman vatanımızın bir karış toprağından vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeyi kanımızın son damlasına kadar savunmaya, korumaya azmettik. Sporcular olarak bugün bu mesajı tüm Türkiye’ye veriyoruz.  

Terör saldırısında hayatını kaybeden bütün polis ve masum insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Biz dimdik ayaktayız ve ülkemiz ile el eleyiz, birlikteyiz ve biriz. Tek yüreğiz bugün. Söz konusu vatan ise, geleceğimiz ise, istikbalimiz ise biz, her zaman biriz.”

“Spor, kardeşliğin ve barışın en güzel lisanıdır”

“Spor, kardeşliğin ve barışın en güzel lisanıdır” diyen Prof. Dr. Mustafa Aykaç, sporun insanların bir arada ve kardeşçe yaşamalarının en güzel aracı olduğunu kaydetti. Ülkemizin diğer üniversitelerinden üniversitemize gelen sporcu öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Aykaç, “Tabi ki iyi oynayan kazanacaktır. Ama temennimiz, kardeşliğin kazanmasıdır. Kazanan bizim birliğimiz ve beraberliğimiz olacaktır. Başarı ve sevgi kazanacaktır. Spor müsabakalarına katılan bütün öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum” diye konuştu.

Tören öncesinde oynanan ilk karşılaşmada Namık Kemal Üniversitesi erkek basketbol takımı, Sakarya Üniversitesi erkek basketbol takımını 89-75 yendi.  

basketbol klü 2. lig

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.