Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/12/2016 12:09:55 - 13/12/2016 12:09:55 - 11694 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Genel Sekreterimiz Ergün Erbay ile birlikte Gıda Mühendisliği Laboratuvarını ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç ziyarette, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu’nun danışmanlığını yaptığı, Gıda Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencileri Yeşim Gökgöz ve Müzeyyen Bayraktar’ın da proje araştırmacısı olduğu “Kocayemiş Meyvesi İlaveli Dondurma Üretim Yönetiminin Geliştirilmesi ve Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi” başlıklı proje çalışması hakkında bilgi aldı. Öğrencilerimizin proje kapsamında üretmiş olduğu “Kocayemiş Meyveli Dondurma”nın tadımının da yapıldığı ziyarette, ürün hakkındaki görüşler dile getirildi.  

Proje Danışmanı hocamızı ve araştırmacı öğrencilerimizi göstermiş oldukları çaba ve başarılarından dolayı kutlayan Prof. Dr. Mustafa Aykaç, “Öğrencilerimizi bilim dünyasına verecekleri katkılar için tebrik eder, projelerinin yürütülmesinde başarılar dilerim” dedi.  

Proje kapsamında değerlendirilen Kocayemişin (dağ çileği), olgunlaşmış koyu kırmızı kabuklu meyveleri yuvarlak çilek görünümünde olmasına karşın, botanik ve pomolojik olarak çilek türü ile aralarında benzerlik bulunmamaktadır. Olgunlaşmış yumuşak tekstürlü meyveleri tatlıdır. Meyveleri doğadan genellikle orman köylüleri tarafından toplanarak, sınırlı miktarlarda yöresel pazarlarda tüketicilere sunulmaktadır. Kocayemişin antioksidan aktivitesi, mineral ve vitamin içeriği, besinsel lif oranı yüksektir. Öğrencilerimizin gerçekleştireceği proje meyvenin tanınırlığı artıracak ve endüstriyel üretime hizmet edecek bilginin alt yapısını oluşturacaktır.

proje ziyaret

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.