Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/12/2016 15:37:09 - 23/12/2016 15:37:09 - 12100 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünün katkılarıyla düzenlenen “Meşkhane’den Sahneye II Şehitlerimize İthafen” adlı tasavvuf musikisi dinletisi, Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, eşi Sabahat Aykaç, Kırklareli Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih İnci, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program, İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Muhammed Pilgir’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih İnci ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç birer açılış konuşması yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, açılış konuşmasında: “Millet olarak son birkaç yıldır acılarla iç içe yaşıyoruz. Bu program gündeme geldiğinde Kırklareli’mizden ve Ülkemizin diğer şehirlerinden şehitlerimizin geleceğini düşünmedik. Fırat Kalkanı Harekatında son 16 kişilik şüheda içinde Kırklareli’mizden de bir kardeşimiz Hakka yürüdü, şehit oldu. Göktan Özüpek kardeşimiz ve bütün şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Mağfiret diliyorum. Ülkemize huzur ve güvenlik diliyorum.

Biz, tabi bu geceyi, tasavvuf dinletimizi şehitlerimize ithaf ettik. Bu nedenle belki de şehitlerimiz için yapılacak en güzel faaliyetlerden birisidir diye düşünüyoruz. Burada okunacak ilahiler ve dini musiki; şehitlerimiz, geçmişlerimiz ve bütün insanlık için dua ve niyaz niteliğindedir. Bu nedenle iyi dilek ve temennilerimizi, Cenab-ı Hak’a yakarışlarımızı çoğaltmalıyız. İnsanlığın barışa, kardeşliğe ve huzura çok ihtiyacımız var. Müminler için, inananlar için Cenab-ı Hak’a yalvarmak, yakarmak, O’na sığınmak, O’na dayanmak ve O’ndan güç almak yapılacak en önemli işlerden biridir. Bu programın bütün şehitlerimiz için dua ve niyaz yerine geçmesini diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geriye kalanlara da sabırlar diliyorum” dedi.  

Açılış konuşmalarından sonra Şef, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur Alkan  yönetiminde sahne alan Musiki Mahfili Korosu ve solistler; Yunus Emre, Niyâzî-i Mısrî, Genç Abdal, Melana, Aşık Hüdaî ve Ali Ulvi Kurucu gibi üstatların söz ve bestelerinden oluşan dini musikiden seçme eserleri (cami ve tekke musikisi) seslendirdi.

Dinleyicilerden büyük beğeni toplayan dinleti sonunda Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur Alkan’a plaket ve çiçek takdim etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç da hafızlık kategorisinde 2015 yılında dünya birincisi olma başarısı gösteren Araştırma Görevlisi Muhammet Pilgir’e hediye vererek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  

tasavvuf

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.