Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/01/2017 10:22:11 - 15/03/2017 10:22:11 - 16627 Okunma

Prof. Dr. Bülent Şengörür, 24 Ocak 2017 tarihinde Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen devir teslim töreninde kurucu rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç’tan görevi devraldı.

Törende ilk sözü alan önceki dönem Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç konuşmasında, kurucu rektör olarak görevde bulunduğu 2008-2017 yılları arasında Üniversitemizin gelişimine yönelik birçok yenilik ve faaliyeti hayata geçirdiklerini vurgulayarak, bundan sonraki dönemde de yeni yönetime gereken tüm desteği vereceğini ifade etti.

Prof. Dr. Mustafa Aykaç, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bugün Üniversitemiz adına bir dönüm noktasında, güzel bir gündeyiz. Kurucu rektör olarak başladığım ve sekiz yılını tamamladığım görevimi Prof. Dr. Bülent Şengörür hocamıza devrediyorum. Üniversitemizin gelişmesi, büyümesi noktasında heyecanlı ve dinamik bir hocamız bu görevi devralıyor.

Kırklareli Üniversitesi’nin Çok Daha İleriye Gideceğine İnancım Tamdır

Şundan kesinlikle eminim ki ben her ne kadar bu işin ilk sorumlusu ve öncüsü gibi gözüksem de başarıların bu seviyeye gelmesinde bütün meslektaşlarımızın, bütün görevli arkadaşlarımızın katkıları var. Birlikte başardık, birlikte bugünlere geldik. Ben kendi emeğimden önce - doğrusu bana düşen de budur - bütün akademik ve idari personelimizin katkılarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kırklareli Üniversitesi’nin çok daha ileriye gideceğine inancım tamdır. Bunun mutluluk ve huzuru içindeyim. Bu kurumun yücelmesi, bu kurumda güzel insanların çalışması, onların büyük başarılar elde etmesi benim bundan sonraki en büyük sevincimdir, mutluluğumdur, bahtiyarlığımdır. Hocamız ne zaman isterse bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya hazırım. Hocamız için sağlık ve mutluluk içinde büyük başarılar temenni ediyorum. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür de bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasında; Kırklareli Üniversitesi’nin yeni dönem rektörü olmaktan duyduğu onuru paylaşan Prof. Dr. Şengörür, bugüne kadar görev yapan kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve üniversitenin gelişimine katkı sağlayan tüm akademik ve idari kadroyu kutladığını ifade etti.

Kırklareli Üniversitesi, Prof. Dr. Mustafa Aykaç Önderliğinde Çok İyi Bir Noktaya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Son üç buçuk yıldır hocamızla birlikte çalışmaktayım. Bu süre zarfında birlikte çok güzel hizmetler yaptık. Üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için birlikte çalışarak büyük uğraşlar verdik. Bana birlikte çalışma fırsatı sunduğu için Prof. Dr. Mustafa Aykaç hocamıza çok teşekkür ediyorum. Kırklareli Üniversitesi, hocamız önderliğinde büyük başarılara imza atmıştır. Bundan dolayı hocama sonsuz teşekkür ediyorum. Hocamız, desteğini bizden esirgemeyerek her zaman yanımızda oldu. Ben de karınca kararınca elimden geldiğince kendilerine destek olmaya çalıştım.

Hocamın Bıraktığı Yerden Bu Bayrağı Dalgalandırmaya Devam Edeceğim

Gece gündüz demeden bütün gayretimle hocamın bıraktığı yerden bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğim. Ben sadece işimi yapacağım. Burada hepinizin huzurunda söz veriyorum. Kapımız herkese açıktır. Bütün mesai arkadaşlarımın gayretlerini biliyorum. İşini yapan arkadaşlarla birlikte olacağım. Yolumuz onlarla birlikte olacaktır.

Benim bu noktaya gelmemde başta ailem olmak üzere Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevim süresince birlikte çalıştığım Kırklareli Üniversitesi akademik ve idari personeline, Sakarya Üniversitesi'ndeki mesai arkadaşlarıma, orada yöneticilik yaparken bana katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca; bu süreçte beni bu göreve layık görüp bana güvendikleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum.

Devlet-i Ebed Müddete İnanmış Biri Olarak Devletimize Teşekkür Ediyorum

Biz buralara devletin sıralarında okuyarak geldik. Devlet bize büyük bir yatırım yaptı. Bizde İnşallah bunun karşılığını devletimize ödeyeceğiz. Onun manevi şahsiyetine devlet-i ebed müddete inanmış biri olarak devletimize de çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” 

Tören sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür günün anısına Prof. Dr. Mustafa Aykaç’a bir plaket takdim ederken, Prof. Dr. Aykaç da Rektörümüz Prof. Dr. Şengörür’e çiçek takdim etti.

devir teslim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.