26/08/2014 14:53:33 - 26/08/2014 14:53:33 - 15380 Okunma
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), Türkiye'nin pek çok ilinde başarılı öğrencilerle bir araya gelmek ve onlara başarı belgelerini vermek için il il dolaşıyor. Proje kapsamında Bursa'nın ardından ikinci durak Kırklareli oldu.

Kırklareli Halk Kütüphanesinde, 22 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenen törene dereceye giren 65 öğrenci ve ailelerinin yanı sıra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç,  İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. C. Hakan Aydın, AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. A. Nurhan Şakar,   AÖF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, AÖF Halkla İlişkiler Yrd. Doç. Dr. Berrin Özkanal, Doç. Dr. Bülent Açma, AÖF Fakülte Sekreteri Öğr. Gör. Tahir Şahin, Yrd. Doç. Dr. Didem Paşaoğlu, Kırklareli Bürosu Öğr. Gör. Münür Saygın katıldı.

Tören Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney'in açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Güney "Biz Açıköğretim Sisteminde 3 fakülteden oluşuyoruz ve 1 milyon 300 bin öğrenciye sahibiz.  Bizim şu an ki misyonumuz Türkiye'de çok önemli çünkü eğitim sistemine YÖK açısından bakıldığında yüzde 40 öğrenci sayısına sahibiz. Asıl önemli olan ise bizler, bir şekilde okuyamamış, okuma isteği olan kişilere ulaşmak konusunda önemli bir görevi üstleniyoruz. Farklı öğrenci gruplarına sahibiz. Birçok öğrencimiz ise 30 yaşın üzerinde. Bu şunu temsil ediyor ki biz üniversite olarak önemli bir görevi yapıyoruz." sözleriyle başladığı konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim başarılı öğrencilerimiz var. Bu öğrenciler bizim sistemimiz içerisinde zor olanı başarmış. Örgün öğretimde bir şekilde öğretim görevlisiyle karşı karşıya oluyorsunuz. Biz materyallerle bunu kapatmaya çalışıyoruz. Sizler de bu zorlukların üstesinden geliyorsunuz. Bizler buraya sizin başarınızı kutlamak, aidiyet duygunuzu arttırmak ve sohbet etmek için geldik. Umarım bundan sonraki hayatınızda hep başarılı olursunuz ve yüksek lisans programlarımıza da katılırsınız."

Prof. Dr. Yücel Güney'in konuşmasının ardından kürsüyü devralan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise şunları söyledi: "Yükseköğrenim ve üniversite sistemi bir bütündür. Kırklareli üniversitesi kurulduğundan beri 6 yıldır burada görev yapıyoruz.  Tabii ki üniversite kurulmadan önce AÖF'nin öğrencileri Kırklareli'nde vardı. Kurulduğumuzdan beri de Anadolu Üniversitesini ile farklılık gözetmeksizin aynı üniversite gibi el ele çalışmaya devam ediyoruz. Her fırsatta buradaki Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine üniversitemizin imkânlarını açıyoruz."

Açıköğretimin örgün okuyamayanlar için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren rektörümüz hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekti ve ekledi: "Bu fırsattan herkes yararlanmalı ve bu sayı artmalıdır. Anadolu Üniversitesi bu alanda ilki temsil etmektedir ve kendisini ispatlamıştır. Bu alanda Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından başarılı olan öğrencilere belgeleri verildi.

Düzenlenen tören sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Açıköğretim Fakültesi yetkililerini makamında ağırladı.

Anadolu Ün.

aNADOLU üNİ.