Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/02/2017 12:15:26 - 08/02/2017 12:15:26 - 12118 Okunma

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında 07.02.2017 Salı günü saat:11.00’da Lüleburgaz Yerleşkemizde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Lüleburgaz MYO’nun katılımıyla, saat 15.30’da da Babaeski MYO’da “Tahliye ve Yangın Söndürme” tatbikatı gerçekleştirildi.

Lüleburgaz ve Babaeski İtfaiye Teşkilatlarının destekleriyle yapılan tatbikatlardan önce İtfaiye amirleri tarafından yangın, yangınla mücadele, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı ve yangına karşı alınması gerekli önlemler hakkında, Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer GÜLTEKİN tarafından ise “Acil Durumlar ve Tahliye Kuralları” konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Bilgilendirmeler sonrasında görev yerlerine geçen akademik ve idari personel, sirenlerin çalması ile birlikte 60 saniye içerisinde bulundukları binayı boşaltarak okul bahçesinde belirlenmiş olan acil durum toplanma alanına indi. Burada yapılan sayım ile binada mahsur kalan personelin olup olmadığı belirlendi. Binada mahsur kalan personeller ise, itfaiye aracı yardımıyla tahliye edildi. Meslek Yüksekokullarında yangınla mücadele ekibinde görevli personel, yakılan ateşe itfaiye görevlileri nezaretinde yangın söndürücüler ile müdahale etti. Tatbikat başarı ile sona erdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer GÜLTEKİN, tatbikattan sonra yaptığı açıklamada Üniversitemizin bütün birimlerinde; temel yangın eğitimleri ve tatbikatlar yapılarak acil durum ve genel güvenlik kültürünün oluşması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.  

yangın tatbikatı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.