Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/02/2017 12:24:03 - 08/02/2017 12:24:03 - 12931 Okunma

Yeşilay Kırklareli Temsilciliğince, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı” kapsamında Üniversitemizde görevli güvenlik personeline bağımlılık eğitimi verildi.

Yeşilay Kırklareli Temsilci Ali KARAKOÇ, Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, bağımlığın her türlüsünün insan yaşamını tehdit ettiğini söyledi.

Genç neslin önleyici ve koruyucu tedbirler ile bağımlılıklardan uzak kalmasını amaç edindiklerini belirten KARAKOÇ, tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve diğer tüm bağımlılıklarla mücadele kapsamında ulusal düzeyde bilinç oluşturulmayı hedeflediklerini dile getirdi.

KARAKOÇ, Türkiye'de son yıllarda sigarayla mücadelede önemli bir yol kat edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Dünya Sağlık Örgütü, kanser ölümlerinin yüzde 22'sinin tütün kullanımından kaynaklandığını açıkladı. Türkiye'de sigarayla mücadelede önemli bir yol kat edildi. Yeşilay olarak da her yıl 5 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sigara ve diğer tütün ürünlerine karşı mücadelemizde çok iyi bir mesafe aldık ama uygulama ve denetimlerdeki yetersizlik bizleri üzüyor. Karar vericileri ve uygulayıcıları gelecek nesillerimiz için daha özverili olmaya davet ediyoruz. Farkındalık kampanyalarımız, bilgilendirme seminerlerimiz, kamu spotlarımız, sosyal medya çalışmalarımızla Yeşilay olarak sigaraya karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Bu mücadeleye tüm vatandaşlarımızın sigarayı bırakarak, bilgi sahibi olarak ve bilinçlendirerek destek olmalarını arzuluyoruz."

Etkinlikte daha sonra İl Uyuşturucu ile Mücadele Alt Çalışma Grubu Başkanı Hülya ARIKAN ise “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı”nın amacını anlattı. Eğitmen Damla AKALOĞLU tarafından da katılımcılara bağımlılıkla ilgili bilgiler verildi.

bağılılıkla mücadele eğitim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.