Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/02/2017 20:04:21 - 08/02/2017 20:04:21 - 9710 Okunma

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında 08.02.2017 Çarşamba günü saat:10.30’da Vize Meslek Yüksekokulu’nda, saat 15.30’da ise Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nda “Tahliye ve Yangın Söndürme” tatbikatı gerçekleştirildi.

Vize ve Pınarhisar İtfaiye Teşkilatlarının destekleriyle yapılan tatbikatlardan önce İtfaiye amirleri tarafından yangın, yangınla mücadele, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı ve yangına karşı alınması gerekli önlemler hakkında, Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer GÜLTEKİN tarafından ise “Acil Durumlar ve Tahliye Kuralları” konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Bilgilendirmeler sonrasında görev yerlerine geçen akademik ve idari personel, sirenlerin çalması ile birlikte 60 saniye içerisinde bulundukları binayı boşaltarak okul bahçesinde belirlenmiş olan acil durum toplanma alanına indi. Burada yapılan sayım ile binada mahsur kalan personelin bulunup bulunmadığı belirlendi. Binada mahsur kalan personeller de itfaiye aracı yardımıyla tahliye edildi. Meslek Yüksekokullarında yangınla mücadele ekibinde görevli personel, yakılan ateşe itfaiye görevlileri nezaretinde yangın söndürücüler ile müdahale etti. Tatbikat başarı ile tamamlandı. 

tatbikat yangın

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.