Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/02/2017 13:58:26 - 10/02/2017 13:58:26 - 13777 Okunma

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında 09.02.2017 Perşembe günü saat 10.30’da Kayalı Yerleşkesi Merkezi Derslik 1’de, saat 15.30’da da Kayalı Yerleşkesi Merkezi Derslik 2’de akademik ve idari personelin katılımıyla “Tahliye ve Yangın Söndürme” tatbikatı yapıldı.

Kırklareli İtfaiye Teşkilatlarının destekleriyle gerçekleştirilen tatbikatlardan önce İtfaiye amirleri tarafından yangın, yangınla mücadele, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı ve yangına karşı alınması gerekli önlemler hakkında, Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer GÜLTEKİN tarafından da “Acil Durumlar ve Tahliye Kuralları” konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Bilgilendirmeler sonrasında görev yerlerine geçen akademik ve idari personel, sirenlerin çalması ile birlikte 60 saniye içerisinde bulundukları binayı boşaltarak okul bahçesinde belirlenmiş olan acil durum toplanma alanına indi. Burada yapılan sayım ile binada mahsur kalan personelin olup olmadığı belirlendi. Binada mahsur kalan personeller ise, tahliye edildi. Merkezi Derslik 1 ve 2’deki yangınla mücadele ekibinde görevli personel, yangın anında binada mahsur kalan kişiyi kurtarmasıyla tatbikat sona erdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer GÜLTEKİN, tatbikattan sonra yaptığı açıklamada Üniversitemizin bütün birimlerinde; temel yangın eğitimleri ve tatbikatlar yapılarak acil durum ve genel güvenlik kültürünün oluşması için çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.   

Merkezi Derslik 1 ve 2’de “Tahliye ve Yangın Söndürme” KLU Merkezi Derslik 1 ve 2’de “Tahliye ve Yangın Söndürme” KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.